24.12.2018 Xmas Eve!

Кажете си Добро утро с цигара и усмивка на устата :) за Динко и Арчи
RONALDINHO GAUCHO
Posts: 6596
Joined: 29 Nov 2015 16:03

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by RONALDINHO GAUCHO » 25 Dec 2018 18:46

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

User avatar
DonBasilio
Posts: 12383
Joined: 30 Nov 2015 09:18

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by DonBasilio » 25 Dec 2018 19:27

VIKING wrote:
25 Dec 2018 18:19
DonBasilio wrote:
25 Dec 2018 18:05
Наздраве!
Седнах да пия едно розе, няма кой едно наздраве да каже!
Наздраве :cheers: и аз съм на розе мое русенски мискет :rockon:
Купувам вино от един приятел от Сандански. От време на време.
Сега съм на негово розе
ImageImage

User avatar
DonBasilio
Posts: 12383
Joined: 30 Nov 2015 09:18

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by DonBasilio » 25 Dec 2018 19:35

Image
ImageImage

User avatar
Дедо Ильо
Posts: 21541
Joined: 08 Dec 2015 13:34

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by Дедо Ильо » 25 Dec 2018 19:53

VIKING wrote:
25 Dec 2018 18:40
Дедо Ильо wrote:
25 Dec 2018 18:15
DonBasilio wrote:
25 Dec 2018 18:10

Kak оправяш месо и пишеш на комп-а? Не са ли ти мръсни ръцете?
Или диктуваш на някой от юзърите? :nargile:
работя половин час, мия се палвам цигарка, глътвам вино с мръвка и пак. Колячите свършиха половината работа, напиха се и ги изпратих. Сега остава само сушеното месо да довърша и всичко ще е ток. :yes:
Прати рецептата утре за пилешката пастърма :idea:
OK. Няма да съжаляваш
Само ЦСКА, црвено вино и млади невести!

User avatar
Дедо Ильо
Posts: 21541
Joined: 08 Dec 2015 13:34

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by Дедо Ильо » 25 Dec 2018 20:18

От едни пилешки гърди излизат две пържоли. Махат се всички тлъстини по тях. Втрива се готварска сол в тях, поставят се в съд и се заливат със сол. Да не се виждат. Поставят се в хладилник за 24 часа. Солта изважда течността от тях. После се измиват хубаво със студена вода и се постаявт в съд с вода за 2 часа. Може 1-2 пъти да се смени водата. След това се подсушават и се натриват с подправки на вкус и съдържание на око. Сладък и лют червен пипер, сух чесън, чубрица, черен пипер, чимен. Пробиват се и се прокарва конец. Закачат се на сухо и хладно място. При мен са на терасата на офисо или в самия офис. След 4-5 дни до седмица стават страхотно мезе.
Правя филе елена от рибица по същата рецепта с тая разлика че месото стои в солта две денонощия. Дори сега съм си нарязал за мезе.
Ето и нагледен материал.
Image

Видео. Рецептата е не е юго фолк. Българска мома обяснява.
https://www.youtube.com/watch?v=F2H3iH_ ... 1VuIGZqq7H

Успех. Супер е.
Само ЦСКА, црвено вино и млади невести!

User avatar
Дедо Ильо
Posts: 21541
Joined: 08 Dec 2015 13:34

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by Дедо Ильо » 25 Dec 2018 20:25

DonBasilio wrote:
25 Dec 2018 19:27
VIKING wrote:
25 Dec 2018 18:19
DonBasilio wrote:
25 Dec 2018 18:05
Наздраве!
Седнах да пия едно розе, няма кой едно наздраве да каже!
Наздраве :cheers: и аз съм на розе мое русенски мискет :rockon:
Купувам вино от един приятел от Сандански. От време на време.
Сега съм на негово розе
Розето да не е от памид :mrgreen:
Само ЦСКА, црвено вино и млади невести!

User avatar
Дедо Ильо
Posts: 21541
Joined: 08 Dec 2015 13:34

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by Дедо Ильо » 25 Dec 2018 20:27

Шегаджии
Image
Само ЦСКА, црвено вино и млади невести!

helic
Posts: 29321
Joined: 29 Nov 2015 19:43

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by helic » 25 Dec 2018 20:43

Весела Коледа, маймуняци.
И наздраве!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

User avatar
Дедо Ильо
Posts: 21541
Joined: 08 Dec 2015 13:34

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by Дедо Ильо » 25 Dec 2018 20:45

helic wrote:
25 Dec 2018 20:43
Весела Коледа, маймуняци.
И наздраве!
Наздраве Приятелю! :cheers:
Само ЦСКА, црвено вино и млади невести!

helic
Posts: 29321
Joined: 29 Nov 2015 19:43

Re: 24.12.2018 Xmas Eve!

Post by helic » 25 Dec 2018 20:46

Един въпрос към рецептата на моя македонски приятел. Ако метнем нещата да се сушат в сушилня, дали ще стане.
Телешка пастърма съм правил така и стана, ама обработката беше различна.........
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Post Reply