БГ баскет 2009/2010

Баскет - спорт с топка от страната на баскете
Тенис - понеже е по-популярен от сумото :-P
Волей - заради играта с ръка

Модератор: badmin

Re: БГ баскет 2009/2010

Мнениеот Nickish » Чет Фев 04, 2010 19:10

Хмм, дявола не бил в най-черния си вариант :roll:
Наистина напускат Хриси и Престън, но само толкова. Даже Джо Кенърли оставал ( аз бих предпочел Джо да си тръгне, а Роб да остане, ама това е отделен въпрос).Отбора според Цецо Антов щял да си играе във всички надпревари, в които играе от наччалото на сезона.
За повече подробности - цялото интервю с Цецо Антов:
http://bulgarianbasket.com/bg/news2.php?id=20443&pg=1&gender=&m=
Аватар
Nickish

Мнениеот Suomi » Пет Фев 05, 2010 17:52

Eee, това е по-друго вече. Наистина щеше да бъде прекалено тъпо да държиш чужденци и да фалираш!
Без Хриси и Престън ще са съвсем друг отбор, но е по-добре от нищо. :roll:
Аватар
Suomi

Мнениеот zilot » Пон Фев 22, 2010 21:02

Баскетбол: Пешич и четирима от Левски пропускат първата тренировка на националите

София. Сръбският консултант на мъжкия национален отбор по баскетбол Светислав Пешич ще пропусне първата тренировка на "трикольорите" ни в базата на Националната спортна акдемия "Васил Левски", съобщава официалният сайт на родната федерация. Треньорското величие ще пристигне в София на 24 февруари по обяд и ще се включи във второто занятие от 18 часа. Тимът ще се събере в 10 часа, като на това занятие няма да присъстват и четиримата повикани играчи на Левски - Асен Великов, Станислав Славейков, Стефан Георгиев и Златин Георгиев, които се прибират по-късно от пътуването на клубния си отбор от Бар (Черна гора), където гостуват на местния Морнар в мач от Еврохолд Балканската лига.
Както бе обявено основната цел на лагера е да бъде преценен потенциалът на състезаващите се в България баскетболисти, както за предстоящите квалификации, така и за в бъдеще.
По време на лагера ще бъдат проведени и кратки, безплатни обучителни курсове за треньори по физическа подготовка, физиотерапевти и скаутинг-специалисти. Това са много важни професионални позиции в модерния баскетбол. Лектори ще бъдат доказани специалисти с практически опит. Курсантите ще са треньори, студенти от НСА и Треньорската школа. Целта е да се направи набор от кадри в тези специалности, които ще могат да се използват и от националните, и от клубните отбори от всички възрасти при мъжете и жените.
Посещението на тренировките и теоретичните занимания е отворено за всички треньори по баскетбол, участниците в обучителните курсове, картотекирани в БФБ състезатели, студенти от НСА и ТШ със специалност баскетбол, служители на баскетболни клубове. Условието е тези хора да спазват ред и дисциплина, като са заели местата си в залите 10 мин. преди началото на заниманията и могат да напуснат 5 мин. след края. БФБаскетбол си запазва правото за ограничаване на достъпа, при по-голяма посещаемост от вместимостта на залите. Лагерът ще продължи до 27 февруари.

Ето и всички повикани за заниманията:

ПЛЕЙМЕЙКЪРИ (1)
Асен ВЕЛИКОВ – 1986, 183 см, Левски (София)
Пламен АЛЕКСИЕВ – 1984, 184 см, Черноморец (Бургас)
Тихомир ЖЕЛЕВ – 1990, 192 см., Евроинс Черно море (Варна)

АТАКУВАЩИ ГАРДОВЕ (2)
Александър ГРУЕВ - 1983, 184 см, Рилски спортист (Самоков)
Станислав ГОВЕДАРОВ – 1980, 188 см, Ямбол
Златин ГЕОРГИЕВ– 1986, 195 см, Левски (София)
Христо ЗАХАРИЕВ – 1990, 195 см, Черноморец (Бургас)
Иван ЛИЛОВ – 1988, 194 см, Балкан (Ботевград)
Васил КЬОСЕВ – 1990, 194 см, Евроинс Черно море (Варна)
Чавдар КОСТОВ – 1988, 195 см, Лукойл Академик (София)
Йордан БОЗОВ – 1989, 190 см, Балкан (Ботевград)

КРИЛА (3)
Александър ЯНЕВ - 1990, 202 см, Евроинс Черно море (Варна)
Станислав СЛАВЕЙКОВ 1986, 197 см, Левски (София)
Павел МАРИНОВ – 1987, 198 см, Ямбол
Мартин ДУРЧЕВ – 1987, 199 см, Черноморец (Бургас)

ТЕЖКО КРИЛО (4)
Христо НИКОЛОВ – 1985, 200 см, Лукойл Академик (София)
Атанас РАДЕВ - 1981, 202 см, Балкан (Ботевград)

ЦЕНТЪР (5)
Стефан ГЕОРГИЕВ - 1979 г., 206 см, Левски (София)
Николай ВЪРБАНОВ - 1985, 208 см, Лукойл- Академик (София)
Крум ДОЙЧИНОВ - 1986, 207 см, Евроинс Черно море (Варна)
Аватар
zilot

Мнениеот Suomi » Вто Фев 23, 2010 11:17

Bozheee, 200 sm tezhko krilo!?! :shock: Ami kak shte stane rabotata?
Аватар
Suomi

Мнениеот zilot » Вто Фев 23, 2010 12:13

Suomi написа:Bozheee, 200 sm tezhko krilo!?! :shock: Ami kak shte stane rabotata?

ми плей-мейкърите, фани единия, удари другия, третия сам пада. Добре е Сашо Груев от РС, може и да го пишат двойка ама си 1-ца, не че не може да играе и на 2-ката. Торо от как е при Путю Тъпазов явно го мерят на високи токчета, а и той и брат мууу са ебати недуразуменията ама са в Националния :x но поне са усетили, че няма смисъл да мъчат повече Тенчо и Бойко (язък им за ръста). Путю Тъпазов от една много преспективна 2-ка направи от Станислав Славейков посредствена 3-ка :x
Бе пак ще разчитаме близнаците да напарвят нещо и... Инъче Деян направи много силен мач срещу Монтепаски преди няколко дни, а в Италия даже го мъчат и като център :roll:
Бе ще видим, поне втори поред силен треньор се върти около Националния отбор
Аватар
zilot

Мнениеот zilot » Чет Фев 25, 2010 20:06

http://www.sportal.bg/news.php?id=222795
интересно дали може да ни реши проблемите с центъра :roll:
Аватар
zilot

Мнениеот Nickish » Пет Мар 12, 2010 10:51

На турнира за купата ( 1/4 финали вчера ) - Лукойл приземени :wink: , ние с достойна ( какво ли ме грее, че е достойна, ама това май ни остава ... ) загуба от Морето :? .
Полуфинали : "Левски" - Морето , "Балкан" - Рилецо
Аватар
Nickish

Мнениеот zilot » Пет Мар 12, 2010 18:45

Балкан и Рилски правят ебати слабия мач
Аватар
zilot

Мнениеот Suomi » Пон Мар 15, 2010 21:28

На мен ми разбиха носа в неделя. :oops:
Противника беше само с 5 човека. Аз бях много агресивен под коша този път и завърших с 5-6 от накзателната! Най-после да си стигна процента който съм обикновено! :P
Та началото на третата четвърт изкарах единия за 5 фаула и трябваше да доиграват с човек по малко! Но още следващата атака як лакът в носа и както не ми е текло никога кръв от носа, така и досега не мога да го спра. :? И на него 5-ти фаул плюс неспортменски фаул и мача приключи - 42:32 още в началото на третата част! Такова чудо не сме имали досега, а сме имали поне 30-40 мача. :shock: Добре, че небеше онзи мач на който пътуваме 100 км, че щеше да е доста тъпа работа. Не че сега не беше де.
Другите останаха да доиграват мача без съдии, но аз тръгнах да ближа рани. Сега в петък ни е последния мач от редовния сезон и още не знам дали ще мога да играя.
Аватар
Suomi

Мнениеот Suomi » Съб Мар 20, 2010 17:56

Снощи завършихме сезона. Загубихме и сме 10-8 в крайна сметка - по-добре от миналата година.
Аз първото полувреме бях абсолютна нула, но във втората изгригнах с пълна сила. Противниците ни бяха ветерани и доста я чуваха играта, но второто явно се позимориха и им взехме борбата доста убедително. Завърших с 12 т. и още толкова борби сигурно, но изтървах поне 3-4 много лесни коша. :?
Сега гледах официалната статистика и завършвам сезона с 6,2 т. на мач, борбите предполагам са и те някъде там, защото почти винаги ги имам колкото точките ми. Специално за борбите съм един от най-добрите в отбора ни, особено ако се сметнат за игровото време. Предполагам, че играя около 20 минутки или малко под. Снощи играх почти цялото второ след като ми тръгна играта, но общо пак е било някъде около 25.
Аватар
Suomi

Мнениеот zilot » Нед Апр 18, 2010 09:59

Вчера Рилски изнесоха лекция на Путю Тъпазов, но е видно, че най-после съдиите почнаха да дават технически на Малоумника Торо (тоя кретен успя да си изкара такова точно когато муууучачос бяха натиснали много здраво, а върха на всичко беше, че и Путю реши да влезе на игрището и получи и той технически :004: и после се караше на Торо :lol: :lol: :lol: :lol: - бе общо взето смях до поискване), а и брат мууу е същия неадекватен дръвник, изкара си 5-ти фал за нищо :lol: но явно с бутането им от някои фактори във федерацията са решили, че всичко им е позволено в България, но не на това мнение беше Механджиев :mrgreen:
Аватар
zilot

Мнениеот zilot » Пон Май 03, 2010 14:34

Правят по още един Дунав при жените и мъжете
03 май 2010 | 08:06
Коментари (4) Чат Facebook Twitter

Ръководството на СКБ "Дунав" възнамерява да изгради мъжки отбор, който да вземе участие във втората по сила българска баскетболна дивизия - "А" група, съобщи вестник "Утро". Новината бе потвърдена от генералния мениджър Николай Падалски, който заяви, че идеята зрее с всеки изминал ден. На този етап обаче все още е рано да се каже кога тимът ще бъде сформиран.

"Търсим спонсор, който да финансира отбора. Съставът ще се казва "Дунав" с прибавка на името на въпросния спомоществовател. Смятам, че с оглед нивото в "А" група ще съумеем да изградим приличен състав. Разчетите показват, че можем да стартираме със скромен бюджет от 20 000 лева", обясни Падалски.

И ако планът за изграждане на мъжки тим тепърва ще се разгръща, то СКБ "Дунав" ще участва още от тази есен с женски тим в "А" група. Той ще бъде с различен основен спонсор от претендента за титлата в Националната баскетболна лига "Дунав Еконт Експрес".

"Вероятно тимът ще се казва Дунав Прециз Интер. Водим преговори в тази посока. Главното е младите и талантливи състезателки, които идват от девическата школа, да имат шанс за повишаване на класата с колкото се може повече официални мачове. Така е по целия напреднал баскетболен свят, така че няма да открием топлата вода", каза Падалски.
Аватар
zilot

Мнениеот Nickish » Вто Май 04, 2010 11:01

В нашенските плейофи лидерите "Академик" и "Левски" естествено правиха каквото си искат с Черноморец и с нас съответно ... Балкан взе своето с/у морето, Ямбол обаче с фал-старт в къщи 8)
Аватар
Nickish

Мнениеот zilot » Вто Май 04, 2010 11:02

Nickish написа:В нашенските плейофи лидерите "Академик" и "Левски" естествено правиха каквото си искат с Черноморец и с нас съответно ... Балкан взе своето с/у морето, Ямбол обаче с фал-старт в къщи 8)

Балкан ги гледах
Аватар
zilot

Мнениеот zilot » Сря Май 26, 2010 10:45

гледам, БГ-баскета е тотално отебан във форума, ама то си има и защо де, вчера гледах Левски - ЛукОйл, ма то това беше някаква пародия на баскетбол :shock: грешка след грешка, никаква защита и от двата отбора, в атака ситуацията същата. Има и някой добри неща, например случваше се и двата отбора (това е финала) да играят с по 3-ма, че и 4-ма БГ-едновременно, нещо което не си спомням от кога не се е случвало във водещите БГ-отбори.
Правец са взели някакъв сръбски център, ма тоя е ебати пародията на Баскетболист, ако бяха взели някой от центровете им национали до 17-18г. щеше да им върши повече работа, инъче около него се видя колко малоумен е Путю Тъпазов и говедата като цяло, дето пишат Торо, че е 206см :lol: :lol: :lol: тоя Сърбел е със същия ръст, а като застане до Торо стърчи с половин глава над него :lol: :lol: :lol:
Друго интересно почти не се случи, Перо се разигра за около 3-4` и Правец смъкнаха разликата само на точка, после пак заспа и разликата се възтанови, определено и сръбския треньор на Правец не бъка от акъл, как само не направи нищо след като натовари почти всички играчи на Левски с фалове :shock:
Като цяло съдийството също не беше на особено добро ниво, но не беше в ущърб на някой от отборите, а коментаторите много по-зле и от съдйството и от играта, което си е огромно постижение, което не знам как е възможно да се постигне дори и умишлено :roll:
Аватар
zilot

ПредишнаСледваща

Назад към С топка