НБА 2018-19

Dinko
Posts: 7397
Joined: 01 Dec 2015 11:40

Re: НБА 2018-19

Post by Dinko »

форумното джедайство вече трябва да се патентова и да стане единица мярка в световен (галакитически) мащаб! :P

Торонто - Фили 89:94
Джими Бътлър с 30 точки и 11 борби, Фили взема гостуването на Торонто и заличава домакинското предимство на канадците.

Денвър - Портланд 121:113
Джокера с 37 т., Джамал с 23, Милсап също със силно представяне.
Лилард с 39 т., Кантер продължава със стабилното си представяне.
тая серия може и да се проточи :)
Image Image
User avatar
Suomi
Posts: 2029
Joined: 18 Dec 2015 21:11

Re: НБА 2018-19

Post by Suomi »

Наистина не трябва да се подценява форумната сила! :oops: :mrgreen:
Време му беше на Джими - доста опитен играч все пак.
Ами да кажа и за Марк Гасол - не е за 4-5 стрелби играч и толкова малка роля! :twisted:
User avatar
zilot
Posts: 2794
Joined: 29 Nov 2015 22:20

Re: НБА 2018-19

Post by zilot »

Полуфиналите си вървят, вървят много интересно както и се очакваше, на тоя етап силите вече са много изравнени.
Снощи Тонорто и Денвър изравниха сериите, като гости :roll: Торонто ги гледах, голям мач на Кауай :idea: почти всичко му се получаваше, ама 7 грешки са си мноного, но победата им е най-вече заради това, че опазиха Ембийт, който въпреки малкото точки беше с най-добрата статс +/- не знам защо Марянович не получи минутки и така Фили станаха жертва на късата си пейка, това им е голям проблем, както и да се повторя това, че Симънс не може да стреля. Става така, че ако някой от другите се запуши и много трудно могат да вземат мача, снощи това стана с Тобаяс Харис - 2/13 от тройката. Торонто най-после почнаха да дават повече игра на Марк и това също си оказва влияниаето, Ибака се включи много добре, въпреки чадърите де отнесе от Ембийт и така слабия мач на Сиакам не се отрази. Торонто имат още потенциал на пейката и е хубаво да почнат да им дават минути на играчи като ВанВийт, Лин и Мийкс, а МакКау и Пауъл имаха повече роля през сезона :roll:
В другия мач Денвър измъкват гостуването на Портланд след поредния трипхъл на Йокич, невероятен център, има от всичко по много, даже и килцата :roll: сякаш няма да е зле да смъкне 4-5 и да подобри атлетизма си и най-вече отскока :roll: за да стане най-добрия център :roll: Пол Милсап дава необходимия опит в ПО и без особено да блести изнася много силни мачове, Мъри е другия който изнася голямата тежест по периферията, страхотни пробиви от него и добри стрелби, ся като гледах хай-листа видях, даже кош със стрелба зад таблото :yes: добре се включва и Бъртън, който все още трудно намира мястото си след контузията :roll: Плъмли очаквано зле, то ще е повече от изненада, ако е различно /даже не се спомням кое от трите дървета е това/ малко съм учуден, че Ернангомез не получава минути, за Айзея пак ще се повторя просто трябва да му намерят около 20 минути на мач, опита и хъса му само ще са им от полза :roll:
На Портланд много им липсва Нуркич, особено срещу Денвър и Йокич щеше да се раздава не на 100, а на 300% беше на пейката по костюм, даже нямаше патерици, което малко ме учуди :roll: дано се оправи. Инъче слаб мач на Кантер, явно той ще е индикатора на Портланд за тая серия, Лилард и МакКълъм с поредните си силни, Амину също, добро включавне на малкия Къри, но и това не помогнало. Определено обаче трябва да намерят повече стрелби за Худ, а Колинс и Търнър да се посабудят :roll:
В другите две серии тая нощ са важни мачове, които ще дадат доста отговори, Бостън трябва да го вземат за да изравнят, и да имат шанс за финал на Изток, не успеят ли ще приключат много бързо.
Хюстън са в абсолютно същатата ситуация срещу ГСУ
Image
User avatar
Suomi
Posts: 2029
Joined: 18 Dec 2015 21:11

Re: НБА 2018-19

Post by Suomi »

Не че ГСУ имат скамейка, но това което имат или по-скоро нямат Хюстън е плашещо! Как може да нямаш буквално никой там!?! Ако догодина не заздравят нещата ще е същата работа и претоварване на основните.
Шампионите и те не виждам да градят нещо - карат си на старото и си мислят, че всички все ще падат като ги видят. Къри и Томпсън са трагедия в стрелбата и то от доста време. :oops: Дюран им е играча който ги държи и без него титла нъцки. Мисля, че доста бързо се изчерпа този отбор и ще има големи промени.
Dinko
Posts: 7397
Joined: 01 Dec 2015 11:40

Re: НБА 2018-19

Post by Dinko »

Буги се очаквало да се появи в игра за финалите на Запад.
Image Image
User avatar
zilot
Posts: 2794
Joined: 29 Nov 2015 22:20

Re: НБА 2018-19

Post by zilot »

ае дойдоха финалите в конференциите, нищо неочаквано, като изключим доста бързата загуба на Бостън и то при положение, че взеха първия мач и то като гост. Ама тия приказки на Кайри доста им разбалникаха атмосферата в съблекалнята явно, самия Кайри доста слабичко в повечето мачове от ПО, бе всички бяха на приливи и отливи. Бе пъпешите изглеждаха добре само в мачовете който Хаярд игра на ниво :idea:
Торонто се измъчи с Фили и направо си бяха глътнали плувката, ма успяха да изравнят серията при 2:2 и това сякаш прекърши младоците, но на Фили не тръгнели стребата на един из между Редик, Бътлър и Харис и стават преодолим съперник, просто Симънс не може да стреля, ако искат да надграждат цяло лято трябва да тренира стрелби от средно и далечно, ако ли не просто ще си останат до втория кръг на ПО, в най-добрия случай, че на Джими договора му изтече :roll:
На Запад се очакваше по-голям отпор от Хюстън, но не би, даже ГСУ им затвориха серията без Дюрант и Буги /то тоя има 6-7 мин. в ПО/ и то доста категорично и в Тексас при това :shock: Хюстън просто нямат пейка, нямат и крила :roll:
Другата серия в 7 мача и тоя път Портланд не поднесоха подарък на хлапетиите на Детройт, както сториха САС. Няколко пъти писах, че в тоя труден поток без Айзея ще е невъзможно да стигнат финал и за съжаление се оказах прав :roll: не знам какви са им търканията, но просто неговия опит и хъс щеше да е безценен, особено срещу отбор теглен от гардовете. Просто липсата на опит на талантливите им момчета си каза тежката дума. Бъдещето е пред тях, напрактика само за 2 години успяха да изградят боеспособен отбор, трябва им леко крило /там може да обмислим някой интересен трейд, че до колкото четох Джош Джаксън снощи са го арестували :roll: / Йокич лятото да наблегне на фитнеса и отскока и ще се превърне в единствения сериозен съперник на Ембийт на центъра. Портланд веже натрупаха солиден опит и играят в тоя състав от няколко сезона, но липсата на Нуркич определено се усеща. Добрата новина за тях е, че след тоя слаб сезон на МакКълъм в ПО е на ниво :idea:
Какво очаквам на Изток Бъкс физически да смаже Торонто, вече са в пълен състав и са си направо плашещи, не виждам кой ще пази гърчето, това според мен не е във възможностите на Кауай, колкото и да е добър в защита, Сиакам няма опита за това, дали ще рискуват повече време да са заедно Марк и Ибака :roll:
На Запад очаквам тежка серия и колкото и нелогично да звучи за мен ГСУ не са фаворит въпреки домакинското предимство, на шампионите много им укася състава без Дюрант и Къзънс, бе направо си е бъдеще в настоящето :mrgreen: тяхната ситуация, с Дюрант пробваха да игрят без център, да видим довечера дали пак така ще излязат. В такава ситуация, ако водех Портланд бих оставил Кантер на пейката и Худ да стартира като трети по периферията, а Амину и Хъркълс под коша :roll: Блеъзърс имат доста дълга пейка верно, че не са стабилни, ама имат 4-5 момчета които могат да избухнат с 15+ точки
Image
Dinko
Posts: 7397
Joined: 01 Dec 2015 11:40

Re: НБА 2018-19

Post by Dinko »

Image

:)
Image Image
Dinko
Posts: 7397
Joined: 01 Dec 2015 11:40

Re: НБА 2018-19

Post by Dinko »

NBA Draft Lottery 2019:

1. New Orleans
2. Memphis
3. New York
4. Los Angeles Lakers
5. Cleveland
6. Phoenix
7. Chicago
8. Atlanta
9. Washington
10. Atlanta (from Dallas)
11. Minnesota
12. Charlotte
13. Miami
14. Boston (from Sacramento via Philadelphia)
бинго за Пеликаните! сега могат да си изтеглят спокойно Зион и да се оглеждат за трейд на Веждата, за който могат да получат 2-3 много добри играчи и да си направят отбор.
Мемфис и те с много преден драфт, както и Лейкърс.
Ню Йорк едва 3-ти, а Кавс и Финикс - 5-ти и 6-ти ...

ние сме чак 7-ми :?

Атланта с два първи пика, ама нещо и те изтеглили късата клечка ...


чакаме да видим :nargile:
Image Image
Dinko
Posts: 7397
Joined: 01 Dec 2015 11:40

Re: НБА 2018-19

Post by Dinko »

ГСУ - Портланд 114:111

силен мач на Портланд! на полувремето водеха с 15 точки, стигна до 17 преднината и ... традиционно силната 3 част на Войните стопи аванса, после равностойна последна 1/4 и в края опита на ГСУ си каза думата - важни отборни отигравания в края на мача, в които вкарваха Лууни, Иги и Дреймонд, а в последните секунди Иги показа какво е да имаш класен играч в ръкава - открадна топката на Лилард и ги лиши от възможност за изравняване на резултата.
силен мач за Сет Къри - вкара доста важни точки!

2:0 и серията се мести в Портланд
Image Image
Dinko
Posts: 7397
Joined: 01 Dec 2015 11:40

Re: НБА 2018-19

Post by Dinko »

The Golden State Warriors swept the Portland Trail Blazers out of the NBA Western Conference finals on Monday, with their 119-117 overtime victory sending them to the NBA Finals for a fifth consecutive postseason.

They join the 1960s Boston Celtics (10 total) as the only groups to do so in league history, outlasting both the LeBron James-led Miami Heat (2011-14) and Cleveland Cavaliers (2015-18), along with Larry Bird's Boston Celtics (1984-87) and the Showtime Los Angeles Lakers (1982-85).


Golden State Warriors NBA Finals Streak

2014-15 - Won Finals (4-2)
2015-16 - Lost Finals (4-3)
2016-17 - Won Finals (4-1)
2017-18 - Won Finals (4-0)
2018-19 - ???
НБА веднага представиха инфо на кое място е постижението на ГСУ във вечната класация - веднага след Бостън от 60-те.
Войните си създадоха династия и влизат в историята.
и си мисля, че и следващия сезон ще си запазят скелета на отбора и ще продължи доминацията.
Image Image
Post Reply