Дедо Ильо wrote: ↑22 Sep 2026 21:38
Ултра, за тия некадърници ние сме буфер и източник на пушечно месо защото сме близко. Така е било и така ще бъде. Историята го е доказала. На някой германец да му пука за БГ? Трябват им 1000 говорещи глави и йесмени еничари. Същото трябва и на ушанките. И който гледа интересите на КМБ е враг. На лошо отиват нещата баце.
Бачо,
стига повтарял тези кремълски опорки, може ли?
нали си математик и програмист? работи с факти?
посочи с факти, в кои години след 1878 г., англичани, англо-саксонци, германци, турци, французи, сърби, гърци, румънци, македонци, са ни изпратили интелигенцията в концлагери, или са я избили с народен съд?
посочи с факти, в които години след 1878 г., англичани, англо-саксонци, германци, турци, французи, сърби, гърци, румънци, македонци, са ни изнесли златния резерв и никога не са ни го върнали след това?
посочи с факти, в които години след 1878 г., англичани, англо-саксонци, германци, турци, французи, сърби, гърци, румънци, македонци, са ни изнесли държавни архив и никога не са ни го върнали след това, въпреки няколкократните искания от шибаните ни и нескопосани правителства след 1989 г.?
посочи с факти, кога шибаните турци са ни шибали за щяло и нещяло?
щото аз помня как шибаната руска и съветска сган ни е шибала за щяло и нещяло след 1878 г.
дори шибаната съветска сган и техните местни наместници направиха така, че Лецке да изглежда като шибаният отбор, който се бори за свобода, а ЦСКА да изглежда така, все едно е създаден в 1948 от шибаната съветска партия на комунизите, с нейните наместници в България.
как? как изобщо можеш да харесваш нещо, което идва от СССР, и Роисся, и Северна Корея, и Китай?
как? как, бе, човек?
как?
как може да мразиш всичко, което Западът ти е дал? а то е абсолютно всичко, което имаш днес?
и интернетът, и компютрите, и браузърите, и езиците за програмиране, и операционните системи, и готините дънки и тениски, и готините маратонки и Converse, и Нирвана и Стоун Темпъл Пайлътс, и Band of brothers, и един куп готини автори през 19 и 20 век, и един куп готино кино през 20 и 21 век, и един куп готини дизайнери и художници.
да, Западът има и империализма, и колониализма, и всичките си грешки, които са допускали техните правителства са ни известни, заради публичността им там.
а огромна част от престъпленията на режимите в СССР/Роисся, Китай, Иран и Северна Корея никога няма да ги научим.
а Роисся, Китай и Иран са мултинационални империи. колко ги бива за каквото и да е -- това е съвсем отделен въпрос.
как?
как може да мразиш Запада за това, което ти е дал?
ти си човек благодарение на Запада. с всички те му недостатъци.
ако ти зависеше от Изтока -- то ти щеше да си един безпаметен скот.
шибан безпаметен скот, който ако един ден получи свободата си, даром, или извоювана, ще трябва да изтърпи поне 2 поколения, за да се създаде това гражданско общество, което истински да цени "свобода, братство и равенство".
как? как може изобщо да ти харесва нещо, което идва от Роисся?
та ти даже не си прочел нищо на Чехов, Достоевски, Булгаков, Хармс и Ерофеев? и не харесваш нищо от тези писатели?
и знай, че аз не познавам никак добре руската и съветската култура и изкуство.
то и какво да му познаваш, като гледаш каква нескопосана и евтина евразийска имитация е на Балзак, европейските и американските писатели от 19 и 20 век (американските до 1946-1949 нямат кой знае какви впечатляващи постижения в литературата и изкуството, въпреки добрите си опити), Джани Родари, Чарлч Буковски и куп други (особено след 1945).
отново да отбележа, аз съвсем не съм начетен човек.
и знам колко много пропуски имам особено в литературата и изкуството от 19 и 20 век за Европа, щатите, Русия, Китай, Япония.
как?
как изобщо може да ти хареса каквото и да е, което идва от шибаната Роисся.
най-големият враг на България.
и това не го казвам аз.
просто цитирам Раковски, Левски, Ботев и ЦСКА.