23-и септември 2026 сряда
- Паниковски
- DonBasilio
Re: 23-и септември 2026 сряда
Дядо ми е разкзазвал една история за неговия баща, прадядо ми. Станало септемврийското въстание. Но хванали и арестували дядо ми. Уж кмет-чорбаджия. С още 30на първенци на селото. Всичките в зандана във Враца. Той бил препълнен със септемврийци
от цяла Северозападна България. 10 дни ги държали и ги пуснали. Но това, което ми е направило впечатление, детски спомен е, че тези 30на човека спали на смени. 2ма дежурели на прозореца винаги, защото имало македонци, платени от полицията, които мятали гранати в килиите със затворници да ги трепат.
Това ми се е набило в главата. Македонци, мръсни поръчки, провокатори, гранати! Преди 103 години. Казвам какво са ми е разказвал дядо ми,
Това ми се е набило в главата. Македонци, мръсни поръчки, провокатори, гранати! Преди 103 години. Казвам какво са ми е разказвал дядо ми,

те ония поколения макета само с това са се изхранвали - рекет, поръчки, убийства.DonBasilio wrote: ↑23 Sep 2026 10:16 Дядо ми е разкзазвал една история за неговия баща, прадядо ми. Станало септемврийското въстание. Но хванали и арестували дядо ми. Уж кмет-чорбаджия. С още 30на първенци на селото. Всичките в зандана във Враца. Той бил препълнен със септемврийциот цяла Северозападна България. 10 дни ги държали и ги пуснали. Но това, което ми е направило впечатление, детски спомен е, че тези 30на човека спали на смени. 2ма дежурели на прозореца винаги, защото имало македонци, платени от полицията, които мятали гранати в килиите със затворници да ги трепат.
После следващите поколения им е останала само контрабандата
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

а на тая дата навремето ни приемаха пионерчета
А някои като Паника, Бачи и дедо скорпи са го докарали и до комсомолци
А някои като Паника, Бачи и дедо скорпи са го докарали и до комсомолци

- DonBasilio
такава им е била славата.helic wrote: ↑23 Sep 2026 10:21те ония поколения макета само с това са се изхранвали - рекет, поръчки, убийства.DonBasilio wrote: ↑23 Sep 2026 10:16 Дядо ми е разкзазвал една история за неговия баща, прадядо ми. Станало септемврийското въстание. Но хванали и арестували дядо ми. Уж кмет-чорбаджия. С още 30на първенци на селото. Всичките в зандана във Враца. Той бил препълнен със септемврийциот цяла Северозападна България. 10 дни ги държали и ги пуснали. Но това, което ми е направило впечатление, детски спомен е, че тези 30на човека спали на смени. 2ма дежурели на прозореца винаги, защото имало македонци, платени от полицията, които мятали гранати в килиите със затворници да ги трепат.
После следващите поколения им е останала само контрабандата![]()
![]()
Аз по бащина линия имам малко македонска кръв, Поне 5 поколения са минали от тогава. Фамилията само ми е останала

- Милко Калайджиев
Каква ти е македонската фамилия, Доне?DonBasilio wrote: ↑23 Sep 2026 10:38такава им е била славата.helic wrote: ↑23 Sep 2026 10:21те ония поколения макета само с това са се изхранвали - рекет, поръчки, убийства.DonBasilio wrote: ↑23 Sep 2026 10:16 Дядо ми е разкзазвал една история за неговия баща, прадядо ми. Станало септемврийското въстание. Но хванали и арестували дядо ми. Уж кмет-чорбаджия. С още 30на първенци на селото. Всичките в зандана във Враца. Той бил препълнен със септемврийциот цяла Северозападна България. 10 дни ги държали и ги пуснали. Но това, което ми е направило впечатление, детски спомен е, че тези 30на човека спали на смени. 2ма дежурели на прозореца винаги, защото имало македонци, платени от полицията, които мятали гранати в килиите със затворници да ги трепат.
После следващите поколения им е останала само контрабандата![]()
![]()
![]()
Аз по бащина линия имам малко македонска кръв, Поне 5 поколения са минали от тогава. Фамилията само ми е останала![]()
Базилио Палермовски?
опитват се с levaki да крачат, те крачат, а levaki bekobenr...
-
MAD SCORPI
Зарових се с AI и по спомените от майка ми за нейните прародители и се ОПУАШИХ...
Оказва се, че съм наследник на македонци по майчнина линия... едните от Кукуш (ба ли го къде се намира), другите от Тетово (ба ли го и него)... И ся к'во стана. Македонски шоп ли съм
Шопски македонец ли съм
Обаче пра-дядо ми по майчина линия е бил пристав на НС (голяма длъжност по онова време). Та участвал е в залавянето на един престъпник от т.н. Кумаришка касапница. За съжаленеи размазана снимка и не мога да установя, кой е точно пра-дядо ми от тези четиримата, които са заловили убиеца. Обаче знам в спомените си едно - често е помагал на заловени балами комунисти да ги пуснат от кауша. По един бой им се е разминало... вероятно тази случка, както и това, че е спясявал комуняги е оставила прарода ни след 9-ти...
Обаче, както съм казвал, пък имам пра-вуйчо написал е "България има природни богатсва.... но само един Левски футболен тим" - дисидент. Има улица на негово име в София... бабето е било заплашвано да си мълчи, след като са го учистили... не знам, как тук не са ни правили проблеми...
Интересни истории. Ще ги разровя с AI...
Оказва се, че съм наследник на македонци по майчнина линия... едните от Кукуш (ба ли го къде се намира), другите от Тетово (ба ли го и него)... И ся к'во стана. Македонски шоп ли съм
Обаче пра-дядо ми по майчина линия е бил пристав на НС (голяма длъжност по онова време). Та участвал е в залавянето на един престъпник от т.н. Кумаришка касапница. За съжаленеи размазана снимка и не мога да установя, кой е точно пра-дядо ми от тези четиримата, които са заловили убиеца. Обаче знам в спомените си едно - често е помагал на заловени балами комунисти да ги пуснат от кауша. По един бой им се е разминало... вероятно тази случка, както и това, че е спясявал комуняги е оставила прарода ни след 9-ти...
Обаче, както съм казвал, пък имам пра-вуйчо написал е "България има природни богатсва.... но само един Левски футболен тим" - дисидент. Има улица на негово име в София... бабето е било заплашвано да си мълчи, след като са го учистили... не знам, как тук не са ни правили проблеми...
на Кукуш гръцкото му име е Килкис. Мисля че се падаше вдясно от магистралата към Солун, едни към стотина километра след КулатаMAD SCORPI wrote: ↑23 Sep 2026 12:33 Зарових се с AI и по спомените от майка ми за нейните прародители и се ОПУАШИХ...
Оказва се, че съм наследник на македонци по майчнина линия... едните от Кукуш (ба ли го къде се намира), другите от Тетово (ба ли го и него)... И ся к'во стана. Македонски шоп ли съмШопски македонец ли съм
![]()
Реално цялото българско население на този град се е преселило в Царство България след междусъюзническата война, когато гърците са го опожарили изцяло.
Кукуш е родния град на Гоце Делчев
От Кукуш е и родата на един от големите нападатели на Левски - Кукуша.