norm wrote: ↑23 Jun 2022 13:16
helic wrote: ↑23 Jun 2022 12:45
кое точно им прави чест - шикалкавенето за Украйна ли?
БСП в комбинация с Кокорчо финансов министър е много взривоопасна комбинация особено от икономическа гледна точка. Не бъди късоглед
не съм
шикалкавенето за украйна е, и си беше стратегия от типа вълкът сит и агнето цяло, все пак политиката е умение да се балансират групови интересите и нъпреки това да се постигат някакви резултати, а ако повече помага те да не са видими тогава нека бъдат такива
да изясня и още нещо, аз съм за балансирано харчене на публични средства, не забравяйте кой се съгласи с постната пица преди десетина години

НО, подобно балансиране е нужно да бъде правено не твърдоглаво и само заради самата идея, а с по-дългосрочни визия и хоризонт
заекот настояваше за това, постигна го чрез врътки в бюджетното планирането от онази подлога ананиев и го използваше за пи-ар като доказателство колко се тревожи да не счупи държавата и да не остави децата да плащат нашите дългове

докато харчеше непрозрачно милиарди, които не доведоха до почти никаква добавена стойност за страната, което само по себе си е кражба посред бял ден, но достатъчно префинена да заблуди суверенЪ

отгоре на това парите на българите в българия вместо да влезнат в икономиката отидоха да финансират инвестиции на други места при по-добра доходност в резултат изпуснахме момента да побутнем бвп-то в реална стойност чрез стимулирано потребление и съответно леко повишена, но контролирана инфлация

румънците бяха леко преди нас 2009-та но с повечко харчлък виж къде са сега, виж им бвп-то, виж им съотношението на дълга и т.н.

сега, не твърдя, че трябваше да се харчи в обеми като тях, но можеше да е повече от похарченото от бюджета, кокорчо е абсолютно прав, че гербаджиъското неразбиране ни доведе до положението да сме с най-високото джини в ес

в резултат на тези натрупвания сега, в най-неправилния момент всеки зейна за повече пари като компенсация за внесената инфлация оти заекот освен че нищо не направи в социалната сфера ни остави на синджира на ушанките и след подтискане на апетите за деситилетие и при форсмажор какво друго можеше да се очаква

приеха се безумни неща и духът изскочи от бутилката в 46-я парламент

харченето на кокорчо не ме притеснява ако ще е за година, две

ще видим сега при новата обстановка как ще се развият нещата, но много ме съмнява някой с програма да върне обратно увеличените пенсиии и надбавки да събере много гласове на изборите

не забравяй че заекот печелеше мандати само на страх от връщането на орешарски, на хвалби за магистрали и влиянието си върху лелките след критическа възраст