Знам. От собствена глава знам
09062022 четвъртък ВРЕМЕ Е ЗА 6ТА!
- DonBasilio
Re: 09062022 четвъртък ВРЕМЕ Е ЗА 6ТА!
Базилио, аз си правя ракията за мен и близките ми. И си наблягам на моето. Традиционалист шовонист съм. Харесва ми и знам какво е. В къщи имам ирландско, шотландско, тайванско и японско. Но е за префърцулени гости като тебе. С буре 30 л превъртам за мене. Но произвеждам повече и трябва да оцветя излишъка. Черница, салкъм, дива череша не ме кефят. Двойно препечена е на колона. Ама какво знаеш ти.DonBasilio wrote: ↑09 Jun 2022 22:10 Деди, правите алхимия и накрая не се чудете защо натягаме на ирландско.![]()
И не, не правя вино от малини или смокини.
Отива един познат да си купи ракия за сватбата на сина си от един винпром. Диалога е следния.
-Искам да купя 50 л ракия.
-Изберете си господине. Има обикновена, отлежала, специална.
-Дайте ми от отлежалата.
-Изчакайте малко. Нама ток. Като дойде за 10 минути ще ви я забъркам.
Те така. Да не ви разправям какво съм чул в агенция митници дека съм ходил поне 20 пъти по работа.
- DonBasilio
Тия ги громим с едно на мъка.

Грузия мачка и македонците. 2:0. Така си изгоре неЯсен.
- Паниковски
norm wrote: ↑09 Jun 2022 21:13ако сега не ги бием гибралтар не знам когаБългария: 1. Светослав Вуцов, 5. Виктор Попов, 4. Божидар Чорбаджийски, 15. Петко Христов, 12. Едисон Йорданов, 19. Мартин Минчев, 17. Георги Миланов, 6. Филип Кръстев, 20. Андриан Краев, 10. Георги Минчев, 22. Илиян Стефанов.![]()
Отбори извън тройката не коментирам
Побратиме, като технология винпромите могат да правят много по-качествена ракия от тая която я вари обикновения българин. Ама оди за износ главно. НО.VIKING wrote: ↑09 Jun 2022 22:42Исках да кажа дестилирана във Винпром на големите колони .....не кръщавана и забърквана ...например поморийска отлежала гроздова ....спрямо 90%от домашните ракии е елексир ...Дедо Ильо wrote: ↑09 Jun 2022 22:29Отива един познат да си купи ракия за сватбата на сина си от един винпром. Диалога е следния.
-Искам да купя 50 л ракия.
-Изберете си господине. Има обикновена, отлежала, специална.
-Дайте ми от отлежалата.
-Изчакайте малко. Нама ток. Като дойде за 10 минути ще ви я забъркам.
Те така. Да не ви разправям какво съм чул в агенция митници дека съм ходил поне 20 пъти по работа.
Тия дни ми донесоха подарък гроздова от Кюстендил ..беше зелена на цветя и имаше мирис на костилки ...но била двоен препек(това като чуя побеснявам) и много убава...набързо замина за течност за чистачки
Да речем пещерска гроздова има във всеки супермаркет, село, паланка, кръчма, кафене. И не е само тоя винпром. Като се сумират всичките. Знае се средния добив на грозде на декар. Знае се средното количество ракия добита от тон грозде. Цялата територия на КМБ барабар с планини и язовири да бъде засадена с лозя няма как да бъде произведена толкова ракия. Пък и изнасяме. Правени са такива изчисления. Въпроса е, винпромската масова гроздова ракия гроздова ли е? Аз знам отговора. Същото е и за вискито.
РСМ - Грузия 0:3
С говеда толкоз.