13.06.2025 петък Моше бие лошо

Кажете си Добро утро с цигара и усмивка на устата :) за Динко и Арчи
helic

Re: 13.06.2025 петък Моше бие лошо

Post by helic »

Dinko wrote: 13 Jun 2025 14:32
helic wrote: 13 Jun 2025 14:16
Dinko wrote: 13 Jun 2025 14:12
сега сме амен средата на юни, а юли и август са си отпускарски месеци.
септември ще се пресетят, че има да се правят 99 000 неща по приемането на еврото, и то тогава ще стане бата-мата ...
1 година и кусур най-големия проблем е как щяла да се закръгля едната стотинка, все едно математика на са учили, последните няколко месеца примера с 'колко ще ти върнат, ако е рестото е "и 9 стотинки"? го слушам почти ежедневно и ти го задават това питане с аплом, все едно са открили шангри ла, светия граал и там какво още беше ...

така че споко сега лятото, от септември ще е песен :nargile: :mrgreen: :mrgreen: :shock: :shock:
абе аз някъде мернах, че цените по касовите бележки ще трябва да са в двете валути още по някое време август.
Така че май и лятото няма да е спокойно хич.
В последния момент сигур милион и отгоре касови апарати ще трябва да се пренастройват, ще бъде весело :)
аз нещо чувах три месеца преди датата, демек октомври някъде, ама ПАК КАЗВАм ;) още не съм на тая вълна ... твърде рано е ;)
номера е, че всичко ще се прави в последния момент
Според Закона за въвеждане на еврото в Република България, един месец след окончателното „да“ от Европейския парламент, в България трябва да се изписват двете валути паралелно. Това означава, че търговците трябва да направят първите реални стъпки към въвеждането на еврото още това лято.

До 10 август 2025 г. всички търговци трябва да подготвят своите фискални устройства и софтуери така, че на касовите бележки да се отпечатват крайните суми едновременно в лева и в евро. Това е едно от задължителните изисквания, предшестващи влизането на България в еврозоната, което е планирано за 1 януари 2026 г.
мързи ме да се ровя в закона да видя дали е вярно, написаното.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Image
Dinko

Post by Dinko »

helic wrote: 13 Jun 2025 14:34
Dinko wrote: 13 Jun 2025 14:32
helic wrote: 13 Jun 2025 14:16

абе аз някъде мернах, че цените по касовите бележки ще трябва да са в двете валути още по някое време август.
Така че май и лятото няма да е спокойно хич.
В последния момент сигур милион и отгоре касови апарати ще трябва да се пренастройват, ще бъде весело :)
аз нещо чувах три месеца преди датата, демек октомври някъде, ама ПАК КАЗВАм ;) още не съм на тая вълна ... твърде рано е ;)
номера е, че всичко ще се прави в последния момент
Според Закона за въвеждане на еврото в Република България, един месец след окончателното „да“ от Европейския парламент, в България трябва да се изписват двете валути паралелно. Това означава, че търговците трябва да направят първите реални стъпки към въвеждането на еврото още това лято.

До 10 август 2025 г. всички търговци трябва да подготвят своите фискални устройства и софтуери така, че на касовите бележки да се отпечатват крайните суми едновременно в лева и в евро. Това е едно от задължителните изисквания, предшестващи влизането на България в еврозоната, което е планирано за 1 януари 2026 г.
мързи ме да се ровя в закона да видя дали е вярно, написаното.
пак казвам - твърде рано е още :oops:
Image Image
helic

Post by helic »

Екипите на Мосад за отвличане на вниманието предварително са разположили системи в близост до ирански ПВО съоръжения. По време на нападението тези системи нанесоха координирани удари с израелските военновъздушни сили;

Мобилни системи са били използвани за неутрализиране на иранската противовъздушна отбрана. Затова иранското ПВО не се е справило с нито един от 200 израелски самолета;
спецовете по ПВО у форуМо имат думата.............

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Image
helic

Post by helic »

Израелската армия написа:

"Сега, когато небето на Иран е напълно открито и беззащитно, лидерите му трябва да вземат решение: ако ни нападнат, ние ще атакуваме рафинериите им и ще унищожим икономиката им. Ако ни позволят да унищожим ядрените им съоръжения без твърд отговор, ще оставим рафинериите им непокътнати."

Иранският министър на отбраната Азиз Насирзаде:

Очаквайте нашия съкрушителен отговор. Животът на израелския режим ще бъде прекъснат, ние сме напълно въоръжени и готови за многогодишна война".
тъкмо набутаха цената на петрола по дъната и айде ся уй на горе.............

Image
MAD SCORPI

Post by MAD SCORPI »

Пропуснали сте.

Двойната визуализация започва един месец след вземане на Решението за присъединяване на Р България в еврозоната (ако допуснем, че е 8.07, то най-късно от 08.08) и приключва една година след приемане на еврото, т.е. 00.00 ч. на 01.01.2027 (ако влезем на 01.01).
"Не вярвайте на нищо, независимо къде сте го чели или кой го е казал, дори да съм аз, освен ако то не е в съгласие с вашия собствен ум и разум."
MAD SCORPI

Post by MAD SCORPI »

helic wrote: 13 Jun 2025 14:39
Израелската армия написа:

"Сега, когато небето на Иран е напълно открито и беззащитно, лидерите му трябва да вземат решение: ако ни нападнат, ние ще атакуваме рафинериите им и ще унищожим икономиката им. Ако ни позволят да унищожим ядрените им съоръжения без твърд отговор, ще оставим рафинериите им непокътнати."

Иранският министър на отбраната Азиз Насирзаде:

Очаквайте нашия съкрушителен отговор. Животът на израелския режим ще бъде прекъснат, ние сме напълно въоръжени и готови за многогодишна война".
тъкмо набутаха цената на петрола по дъната и айде ся уй на горе.............
И Путин потрива ръце :roll: :roll: :roll:

Ееееей тези дълги пипала на Кремъл... :nargile:
"Не вярвайте на нищо, независимо къде сте го чели или кой го е казал, дори да съм аз, освен ако то не е в съгласие с вашия собствен ум и разум."
DonBasilio

Post by DonBasilio »

helic wrote: 13 Jun 2025 11:25
Дедо Ильо wrote: 13 Jun 2025 11:22
helic wrote: 13 Jun 2025 10:57

чичкото от Кауфланд за два лева повече на какво ли не е готов :mrgreen:
Бърка ти с боксова ръкавица у газо, а? :245: :banana26:
Що не вземат Насо Газо или Гомньо за рекламно лице?
чичкото от Кауфланд до преди няколко години плюеше ФИФА по три пъти на ден, сега е послушно кученце на каишка за някой леФ
И се прави на герой като разправя, че е играл по 80 мача на сезон :mrgreen: без простичко да му идва на акъла, че има статистики и могат моментално да го уличат в лъжа. И го прави пак за некой леФ :42:
Бъркалката за г7зо плюеше и заплашваше Г-н Михайлов по 100 пъти на ден, но накрая
:good:
Image

По-голяма фурнаджийска лопата от него няма! Македонците са по-кротки. :good:
Image Image
MAD SCORPI

Post by MAD SCORPI »

helic wrote: 13 Jun 2025 14:37
Екипите на Мосад за отвличане на вниманието предварително са разположили системи в близост до ирански ПВО съоръжения. По време на нападението тези системи нанесоха координирани удари с израелските военновъздушни сили;

Мобилни системи са били използвани за неутрализиране на иранската противовъздушна отбрана. Затова иранското ПВО не се е справило с нито един от 200 израелски самолета;
спецовете по ПВО у форуМо имат думата.............
Снимки и видеоклипове, публикувани от израелските военни, показват, че във въздушните удари срещу Иран на 13 юни са участвали изтребители, произведени в САЩ, модели F-35, F-15 и F-16. За това пише CNN, обръщайки внимание на виде и снимки, публикувани от Израелските от ранителни сили (ИОС).

Както съобщи Израел, в ударите по Иран са участвали 200 изтребителя. Според данните на Military Balance 2025, публикувани от Международния институт за стратегически изследвания (IISS), тези 200 самолета съставляват почти 60% от всички бойноспособни изтребители на Израел.
Пичове, аз това го наричам пълномащабна военна операция срещу Иран. За вас НЕ ЗНАМ :nargile:
Агресор ли са, не са ли също не мога да кажа. Каквото каже ЕС :nargile:
Паниковски

Post by Паниковски »

що става бре :facepalm: нямате ли работа :bottom: :bottom: :bottom:
Отбори извън тройката не коментирам
DonBasilio

Post by DonBasilio »

Паниковски wrote: 13 Jun 2025 15:09 що става бре :facepalm: нямате ли работа :bottom: :bottom: :bottom:
До обяд жената ме изкриви от магазини, цени, плочки, дограми
сега задачите ме довършват :shinner:
Image Image
Post Reply