Баскет лято 2025

Post Reply
zilot

Баскет лято 2025

Post by zilot »

Така започна лятото, а в баскетбола това са шампиоти за различните видове национални отбори
В момента върви светонто до 19 https://www.fiba.basketball/en/events/f ... d-cup-2025 това е сайта на турнира, вече е на етап 1/2-финали.
Вчера САЩ и Канада направиха много интересен мач, като 3-4 мин. преди края Канада бяха само на 2 точки от САЩ, но май не си повярваха. А и доста леки фалове свириха на Дибанза /на турнира е и се представя много добре/ последните 5-6 мин., едното си беше откровен флоп, но канадците не оспорваха, а така си останаха с още едно до края :roll: за САЩ отсвен най-вероятния пик №1 догодина Дибанза, много добър турни прави пойнт-гарда Микел Браун /Луивил/ и Коа Пийт /Аризона/.
Сякаш малко изненадващо в турнира като звезда на Канада се очерта Олиого /наше момче Бълтлър :yes: / гледах го в три мача и определено ми се нрави, влиза в боята срещу по-едри без да се плаши, добър дрибъл, прилична стрелба. Пойнт-гарда им Джордан Чарлс също прави добър турни и сякаш с напредването на мачовете се оттърси от началния гипс. Шампиона с Флорида, без да е изиграл и минута Оливър Ру /233 санта/, ми май само с височината му ще се запомни, мнооого трябва да се развива и тренира за да се докопа до НБА :roll: в отбора си имат още две върлинести момчета 213-2015 санта Максим Мейр и Матю Дан, справят се доста, доста по-добре, но от това което гледах и двамата са с доста нисък аеробен капацитет, инъче Мейр се движи доста добре и разбива боята с движение :roll:
Според мен най-здравата защита в турнира играе Германия, имат страхотно тежко крило и играят с два пойнт-гарда :idea:
Мачовете могат да се гледат в тубата, канала на ФИБА https://www.youtube.com/results?search_query=fiba
Другата седмица /от 12.07/ започва Европейското до 20 https://www.fiba.basketball/en/events/f ... asket-2025 това е сайта. България е в дивизия Б, която започва от 11.07, но за съжаление ще е много трудно да излязат от Група А :roll: според мен шансовете за промоция клонят към нула :roll:
От 26.07 е Европейското до 18 https://www.fiba.basketball/en/events/f ... asket-2025 Отбора ни е в Група А, но не съм оптимист, бе ще е успех да се задържат в Дивизия А :roll:
От 08.08 е Европейското до 16 https://www.fiba.basketball/en/events/f ... asket-2025 и тук сме в Дивизия Б започва на 07.08, тук според мен имаме шансвове за промоция, но много зависи с какъв състав ще сме и... бе не са големи шансовете ни, но има такива :roll:
И накрая, никак, ама никак не ми харесва тая простотия на ФИБА с групи по 4 отбора и всички продължават, що гласене на резултати има в груповата фаза не е истика /това е за Дивизия А, в Дивизия Б продължават първите два отбора/
Баскетболното лято ще завърши с Европейското при мъжете, което започва на 27.08 https://www.fiba.basketball/en/events/f ... asket-2025
Цели 24 отбора, но нас ни няма :roll: от това което ми е попадало до тук Фрация ще са без Гоберт и Уемби и не само :roll:
Image
Suomi

Re: Баскет лято 2025

Post by Suomi »

Браво зилот - много добър обзор на лятото!
----
За под 19 почти няма конкуренция от доста време. Плейофи с 60 и 80 точки разлика не е добре. Браво на канадците, че хвърлиха кърпата.
Немците съсщо с доста момчета при колежаните и единствените без загуба до момента.
При американците пък има едно наше момче- Джаспър Джонсън. Много силен турнир, макар да не е титуляр. По 15 мин и 8 точки - никак не е зле. Чакаме го след турнира да го гледаме в Кентъки. :headbang:
----
Маями спчелиха малката лятна лига. Гледах отгоре отгоре, но с Ларсен и Келел сме доста по-опитни от другите.
Сега във Вегас почваме с победа. Сигурно пак титла. :P Майтапя се, да видим литовчето и другия нов Владислав Голдин.
Suomi

Post by Suomi »

САЩ си взеха своето, макар немците да се държаха едно полувреме.
Suomi

Post by Suomi »

Под 20 г. България-Великобритания 61:76
Гледах първото малко. Почнахме малко смутено, но постепенно се отпуснахме. Един много красив пас зад гърба и забив на бърза атака беше най-красивото от нея! :123: В последната обаче се сриваме...
Стартиращи Иван Димитров, Кадиев, Василев, Михайлов и Корестилов. От пейката Мустава, Хинков, Бочев, Цеков и Колев.
Хърватска с победа в нашата група.
zilot

Post by zilot »

Suomi wrote: 12 Jul 2025 10:16 Под 20 г. България-Великобритания 61:76
Гледах първото малко. Почнахме малко смутено, но постепенно се отпуснахме. Един много красив пас зад гърба и забив на бърза атака беше най-красивото от нея! :123: В последната обаче се сриваме...
Стартиращи Иван Димитров, Кадиев, Василев, Михайлов и Корестилов. От пейката Мустава, Хинков, Бочев, Цеков и Колев.
То в дивизия Б с Хърватска, Турция и Латвия ще е изненада, ако някой друг успее да се докопа до промоция.
В дивизия А ми както писах при 20-ките отборите са без големите си звезди, те са или току що драфнати или даже след новобрански сезон.
Ся гледах, че домакинките от Гърция са с Александрос Самодуров
Image
Suomi

Post by Suomi »

zilot wrote: 12 Jul 2025 21:31
Suomi wrote: 12 Jul 2025 10:16 Под 20 г. България-Великобритания 61:76
То в дивизия Б с Хърватска, Турция и Латвия ще е изненада, ако някой друг успее да се докопа до промоция.
В дивизия А ми както писах при 20-ките отборите са без големите си звезди, те са или току що драфнати или даже след новобрански сезон.
Ся гледах, че домакинките от Гърция са с Александрос Самодуров
И аз се изненадах много, особено за Турция. Те по принцип са много силни последните години.
Днеска с Хърватска.
Suomi

Post by Suomi »

Хърватска ни прегазиха много жестоко... :evil:
Suomi

Post by Suomi »

Опитахме късно завръщне с Португалия, но не се получи. Все пак след победата над Словакия сме предпоследни.
Финландия-Гърция на 1/8 финал в група А днеска. Но финландците загубиха всички мачове в групата... :oops:
zilot

Post by zilot »

завършихме с победа срещу Дания и 13-то място в Дивизия Б :oops:
Както и очаквах от Дивизия Б влизат Турция Латвия и Хърватска, които в момента играят финала. Вчера хърватите хвърлиха една гора бой на Турция, чак с толкова да ги бият не очаквах. Днес Турция си взе мача за третото място с Швейцария с огромна разлика в класите.
В моемнта в Двизия А Италия разнася Литва и на почивката е със среиозен аванс. Германия се измъчии и потрепери, но все пак си взе мача с Исландия и остават и догодина в Дивизия А, щеше да е голяма лайнарщина тия момчета де станаха вицесветовни догодина да са в Дивизия Б, ама им се размина :roll: нито един от тоя отбор не беше в отбора до 20 :roll: да видим дали Дуру ще е при 18-ките :roll: освен Исландия отпадат Финландия и Украйна. Догодина Дивизия Б ще е доста по-отворена за отбори които могат да се качат в А.
За мен най-стойностния отобр тая година беше тоя на Гърция, но бяха отебали защитата и това им изигра лоша шега срещу Франция :roll: Авдалас и Самодуров няма да е лошо да потърсят някакво развитие извън ПАО и да почнат да играят редовно инъче ще са поредните гръцки таланти де почват да получават повече минути след като станат на 23-24 :roll:
Image
Suomi

Post by Suomi »

Финландците с много слабо представяне, макар да имаха двама колежани. :oops: То те двамата добре си играха де.
Post Reply