НБА сезон 2026-27

zilot

НБА сезон 2026-27

Post by zilot »

Тъй драфта мина и викам да драснем нещо
https://www.nba.com/draft/2026/draft-board
абсолютно очаквано Дибанса е №1 да видим Вашинктон ще успеят ли да направят отбор около него :roll: доста предни пикове имаха предните години, събраха и двама добри ветерани Йънг /той не е ветеран, а опитен де/ и АД, появиха се приказки, че Тре е готов да приеме удължаване при тях :roll: ама :roll: освен него взимат и Окпара след много трейдове, може да излезе стабилен бек-ъп :roll:
№2 малко изненадващо е Дарин Патерсън избран от Юта, големи очаквания имаше там за Буузер, но и тук избора е много добър според мен и те доста предни и добри драфтове направиха последните 2-3 години, но им трябва опитна звезда около тия млади момчета, да ги вдигне. За мен Патерсън е фаворита за новобранец на годината :roll: нямат друг пик
№3 споменатия Камерън Буузер в Мемфис, тук е изненадата, защото го очакваха или в Юта или Чикаго, но Юта го пропусна, а Чикаго го изпусна, макар, че ако толкова го искаха можеха да направят ходове :roll: по едно време го даваха и за възможен №1, но... от това което гледах на сглядите беше много зле на вертикалния отскок :roll: след трейдове дърпат и Карим Лопез, който за мен е загатка, а можеха и сами да си го издърпат, а от втори кръг Ричи Сандърс, който направи много добър сезон за Бръгъм Йънг и реално той раздвиждаше играта на Дибанса
№4 Келъб Уилсън избран от Чикаго, добър новобрански сезон за него в ТарХелс, но не бих го нарекал блестящ. Взимат и №15 Дайлин Суейн, за мен е изненадващо, че е толкова напред, но драфта като цяло е постен, като изключим първите трима и още 2-3 кражби :roll: От пиковете си от втори кръг, който дават вземат правата на Кам Джоунс /нищо особено/. Според мен ще ги чака тежък сезон
№5 Кейтън Уаглър в Клипърс, интересен пойнт-гард, ако успеят да го развият, могат да градят около него. От втори кръг излизат с Баба Милър, високия на Синсинати, с много добър сезон за него, ама като цяло слаб за тях. Ник Мартинели се оказва и той при тях, леко крило от НортУестърн, според мен нищо особено, макар много да е развил играта си за 4 години при тях :roll: Както и Нгой - френски ценър с много впечатляваща физика :roll:
Image
zilot

Re: НБА сезон 2026-27

Post by zilot »

№6 Микел Браун в Бруклин, ми според мен имаха и по-добри избори, но какво ще правят с още един млад пойнт-гард, миналата година дръпнаха трима :roll: инъче направи много добър новобрански сезон за Луивил и те живнаха покрай него :roll: дърпат и Джошуа Джеферсън под №28 от Минесота и Таълър Билоду във втори кръг, нищо особено :roll:
№7 Дариус Акуф в Сакраменто, макар и доста преден драфт за мен е удар, очаквах да е по-напред, но при кралиците ще му е трудно, особено ако чакат да ги поведе, инъче много добър пойнт-гард, който може да среля. След размяна вземат и под №29 и Карабан, това си е кражба за мен и бих казал, че правят добър драфт. Във втори кръг дърпат Шарп от Хюстън също опитен колежанин, който може да даде дълбочина на състава
№8 Кингстън Флемингс в Атланта, новобранската звезда на Хюстън, общо взето добър пойнт-гард, но се окъва под напрежение :roll: под №23 дърпат Еджфор от Сент Джоунс, малко е нисък и за 4, па го дават и за 5 :roll: но е чудовищно масивен. От втори кръг след размяна взимат Хенри Веесар, естончето направи много добър сезон за ТарХелс, след три години в миманса на Аризона, висок и подвижен, точно обратното на Еджфор :roll:
№9 Морез Дожнсън в Далас, шампион с Мичиган, един от тримата им високи дръпнати в четири пика :roll: и нито един не е новобранец :roll: къде ще му намерят място до Купър Флаг не знам :roll: под №25 успяват след размяна да издърпат Серхио ДеЛаРеа, надеждата на Валенсия, с които преди няколко дни стана шампион и игра много силно във финалната серия срещу Барселона, за мен това една от кражбите и ако Кайри е здрав и му се играе може и да са фактор Далас. От втори крък дърпат Тоби Лавал, очаквам да е в лигата за развитие и Всеволод Исченко, руснак, който не ми говори нищо, но според мен вземат заради размера, като на Дончич :roll: но даже и не очаквам да заиграе при тях :roll:
№10 Брайдън Бърес в Милуоки, силен новобрански сезон в Аризона, които стигнаха и до файнъл фор и логично е някъде в тоя порядък избора му. Бъкс обаче ще тредват Янис, почти сигурно в Маями и... ще видим какво ще стане :roll: дърпат и Нейт Амент под №13 на Маями, не е лош пик, ама... с последния пик №60 след размяна при тях е и Малик Люис, който не ми говори абсолютно нищо :geek:
Image
DonBasilio

Post by DonBasilio »

Не знам за какво им трябваше Янис в Маями, ама те си знаят :shinner:
Image Image
zilot

Post by zilot »

да продължим с
№11 Яксел Линдеборг в ГСУ, втория от фронткорта на шампионите от Мичиган, преди това беше човека оркестър в УАБ, с много добра колежанска кариера приличен стрелец от тройката, за ръста си даже много добър. Могат ли обаче ГСУ да ползват висок играч :?: в друг отбор бих казал, че ще има шанс да се развива и да стане стабилен ротационен играч, но сякаш не попада на точното място :roll:
№12 Адай Мара в ОКС, испанския център на шампионите от Мичиган, с добър сезон, но предните му два в UCLA си бяха слаби, а за тоя ръст от 221 санта трябва доста повече борби да прави :roll: явно ще е бек-ъп под коша на Хартенщайн, не очаквам нещо кой знае какво от него. След трейд дърпат и №16 Бенет Щтриц, гард от Айова, добър сезон за него, но нищо особено за отбора му, доста отбори в колежа е сменил и не очаквам нещо кой знае какво от него, но пък ОКС ползват много дълга ротация по периферията така, че може и да получи минути, за мен е изненада, че е толкова напред :roll: от втори кръг взимат след размяна Отега Ое от Кентъки, гледах му доста мачове предните две години, преди това е бил в Оклахома, още един гард, беше най-добрия играч на Кентъки, определено е лидер, не се страхува да пробива, но е посредствен стрелец, има доста добра защита :roll:
№13 писах по-горе
№14 Ханес Щайнбах в Шарлът /ЛаМело вероятно бяга от там/ немски център от Вашинктон лидер по борби в колежа, 24-та беше с основна заслуга за европейската титла на Германия до 18 години, и там най-вече с борбите, но и стабилно вкарва, броят го и за възможно тежко крило, ама за такава роля в Шалът няма как да дръпне напред, по-скоро ще им е център и там може да получи минути, доста прилични пикове събраха последните години и да видим, какво ще направят :roll: и какъв отбор ще сглобят, ако получи повече минути може и да е от приятните изненади, ама се съмнявам :twisted: под №18 дърпат и Кристиян Андерсън от Тексас Тех, явно са гледали Европейкото до 18 през 24-та и дърпат и другото момче с основен принос за титлата им, пойнт-гард, който по някаква причина играе в младежките отбори на Германия :roll: много добър втори сезон за него, добър стрелец е и предполагам, че в лятната лига ще са звездната двойка със Щайнбах, достатъчно време са играли заедно в националния, а при слуховете за трейд на ЛаМело и несигурната ситуация със Кобе Уайт, може и да е в основната ротация
№15 и за него писах
Last edited by zilot on 26 Jun 2026 17:28, edited 1 time in total.
Image
zilot

Post by zilot »

№16 - по-горе е
№17 Ебука Окоре в Детройт след размени, за мен това е кражбата на първия кръг, невероятен новобрански сезон направи, не е много висок, но не и нисък 186 за пойнт-гард и ако му дадат шанс може би Кънингам ще поеме роляната на шутинг-гарда. Гласуват ли му доверие ще е в номинациите за новобранец на годината. От втори кръг след размени дъпат Огона Ониесу, нигерийски център минал през Кентъки, Канзас и Вирджиния в колежа, навсякъде броен за голяма надежда и... до там :roll: по-скоро го виждам в лигата за развитие
№18 по горе
№19 Алън Грейвс в Торонто, крило на Санта Клара, съотборник на Гавалювов и също като него фрешмен след редширд /истинкия му първи не го броят/, беше им 6-ти човек, лидер по борби, ама със 6.5 и кражби, добър стрелец. Определено не очаквах да е толкова висока, да не кажа в първи кръг, но Торонто са проблемни на тежкото крило и може и да получи шанс, но не очаквам нищо особено от него :roll:
№20 Джедън Куейтанс в Сан Антонио :shock: много съм изненадан от избора му, много ограничен в атака, меко казано нищо особено като сезон в Кентъки, а преди това и Аризона Ст., но пък определено е добър защитник, дали пък САС не търсят партньор под коща на Уемби :roll: няма друга логика в избора му :roll: Дърпат и №26 след размяна с Денвър Тарис Рийд от ЮКон, типичен център с прилични 4 години в колежа, причината за избора му, май е същатата. От втори кръг задържат Малик Браун, крило от Дюк, преди това в Сиракюза, нищо особено като кариера в колежа :roll:
Image
zilot

Post by zilot »

№21 по-горе /Мемфис/
№22 Лебарон Филън във Фили, пойнт-гарда на Бама, много добра втора година в колежа и определено може да стартира до Макси, като го остави да играе на по-силната му позиция на шутинг-гарда :roll: но е по-вероятно да им е шести човек. Със сигуронст е от типа играч който им липсваше и би трябвало да получава прилични минути още в началото, а вече как ще се впише е друга бира, но на Фили големия проблем са тежките заплати на Ембийт и Джорд, които са вечно контузени, ако са здрави през сезона ще са от стабилните отбори на Изток, нямат друг в Драфта
№23 по-горе /Атланта/
№24 Камерън Кар в Лейкърс след трейдове шутинг-гард, добра статистика за него в Бейлър, който направиха брутално слаб сезон, не виждам какво са харесали в него :roll:
№25 по-горе /Далас/
Image
zilot

Post by zilot »

№26 по-горе /САС/
№27 Крис Ченак в Бостън, център/тежко крило от Хюстън, приличен новобрански сезон, даваха го доста по-напред, но беше с доста ограничени минути и според мен за това е толкова ниско, очаквах да е някъде около 15, но пък за мен това е точния човек за Бостън, вискоия от който имаха нужда определено. От втори кръг дърпат Дилън Мичел крило от Сент Джоунс, обиколил доста колежанки отбори, нищо особено и се съмнявам да получава минути по-скоро в лигата за развитие ще играе. Големия въпрос при тях е какво ще правят с Джайлън Браун, намесиха го в доста трансферни слухове и явно там има някакъв проблем :roll:
№28 по-горе /Бруклин/
№29 по-горе /Сакраменто/
№30 Коа Пийт при нас във Финикс, крило на Аризона, направи приличен, но нестабилен новобрански сезон, даваха го по-нагоре, но... не виждам какво ще го правим при нас, още една маломерна 4-ка, /201 санта/, много атлетичен, добър стрелец, но имаме сходни на него Дън и Онийл, явно понеже е местен и го дърпаме, но пък и не виждам нищо по-добро което можехме да вземем от тази позиция :roll:
В първи кръг не теглят
Ню Орлиънс Пелинкан, те във втори имат само Джерон Пери под №58, гард обиколил доста колежи, не очаквам да получава минути
Кливланд /разменят своя №29, за №34/ и дърпат Мелек Томас, гард на Арканзас, ми за мен е добро попадени толкова ниско, но ще му е трудничко да пробие
Хюстън, който след тредове дърпат №31 Брайс Тортън, от Охайо Ст. добър избор, точно където са много къси, при гардовете, но там се очаква доста сериозни промени :roll:
Орландо, който след трейн във втори дърпат под №Айзея Нелсън, нисък център нищо не ми говори
Индиана след трейд взимат във втори кръг под №38 Брендън Смит от Пърдю, нисък пойнт-гард изкара 4 пълни години там и беше постоянно непостоянен в извявите си :roll: очаквам лигата за развитие за него, ако обаче им е пак такъв сезона, може и да получи шанс
Портланд са тотално без избори
Май не изпуснах никой :roll:
Image
Suomi

Post by Suomi »

Браво зилот - много пълен и хубав обзор.
Аз лично научих доста неща за драфтаот теб. :yes:
Янис в Маями. :roll: Лошото е, че си дадохме почти всички переспективни млади играчи.
Мичъл пък снощи преподписа с Кавс, след като и за него имаше слухове за нас последните години.
Suomi

Post by Suomi »

Бам и Хироу са се сбили на лятната лига. :o :nuts: :gacho:
Suomi

Post by Suomi »

Riley, Antetokounmpo would be excited to have James in Miami
:shock:
За кога? :facepalm:
Иначе лятната лига във Вегас почна. Първия взехме доста победи, Доналдсон и Джамир Йънг със силни представяния.
Хуго Гонзалес от Бостън преподава. :roll:
Post Reply