25.02.2022 - петък, сла́ва украї́ні

Кажете си Добро утро с цигара и усмивка на устата :) за Динко и Арчи
Милко Калайджиев

Re: 25.02.2022 - петък, сла́ва украї́ні

Post by Милко Калайджиев »

Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 12:48
VIKING wrote: 25 Feb 2022 12:36
Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 12:25 Я да видим кой от форумците ще се запише доброволец ако обстановката го налага?
Или дъра, бъра, война, ядрени ракети и беж в чужбина.
понякога се чудя как може да си толкова прост :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Може. :) И си го знам.
Но тук всички кабадалии, та да попитам. Или ке се разбегате като пилци. :)
Бай Илия, ако в България се случи, или очаквам подобно нещо, веднага си събирам куфарите със семейството и се изнасям към някоя по-далечна държава от ЕС.

нито съм обучен да бъде войник, или партизанин, нито имам смелостта да убивам други хора -- били те и мутри, престъпници или окупатори.

нито ми се иска да умирам за 50% от населението на България.

как ти се струва отговорът ми? :nargile:

на стари години съжалявам, че не съм си налягал парцалите преди 20 години, за да отида да уча и работя в ЕС или щатите и да емигрирам там.
добри -- лоши, лицемери -- искрени, обществата им са доста по-свестни от нашите и армиите им са по-обучени и професионални. това при тежкото им лицемерие на моменти и при немалката им скрита корупция в корпорациите и политиката. ти си направи сметката ние колко сме назад -- в някакво мрачно средновековие, ебаси.
опитват се с levaki да крачат, те крачат, а levaki bekobenr...
helic

Post by helic »

Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 12:55
helic wrote: 25 Feb 2022 12:46 партнър, звучиш като бай Лупи деба :)

неколкостотин жертви (може би под двеста) :mrgreen:
:suspicious: :suspicious: :suspicious:

факт! звуча точно като него.

и аз започвам да бъркам фактите с някаква моя измислена реалност, в която магистралите на Украйна са пълни с горящи БТР-и и танкове и трупове на поне 100 хиляди руски войника...

искаше ми се и жертвите на путин да са много повече към сегашния момент.
така е :) - почваш да бъркаш Realpolitik с "Игра на тронове и "Викингите" :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Image
Милко Калайджиев

Dinko wrote: 25 Feb 2022 12:56
Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 12:45
DonBasilio wrote: 25 Feb 2022 12:38 Гениалният стратег Путин ще последва съдбата на Кадафи. :shinner:
Неговите хора ще го обезглавят
дано. но едва ли.

Путин не се е държал толкова жестоко спрямо никой от собствените си хора.
нито е избивал тях и семействата им, нито им е отнемал цялото или част от имуществото.

но не крия очакването си точно това да му се случи.
просто се съмнявам, че ще стане. ще си изкара мандатите до преклонна възраст.

слушай ми думата.

единственото спасение за ЕС и НАТО е скоростна диверсификация на енергийна и ресурсна зависимост.
възможно най-скоро -- Желязна завеса и сдържане на Русия, много скоро след това и на Китай.
и да живеем както живееха западняците през 70-те и 80-те. в нашия си свят и да се пазим от уродите от Азия с всички сили.

с множество диверсии, прокси войни и т.н. докато паднат тия сатрапии и режими.
тук няма да се съглася с уважаемия бай Милко ;)

да се изкачиш там на върха на пирамидата, означава че си бил безкомпромисен към всички които не са в твоя отбор.
а на всички членове на твоя отбор да им дадеш много, ама много ясно да разберат няколко неща:
- че всички са заменяеми
- че всички могат да правят каквото, ама каквото си искат, стига да са верни и лоялни.

виждаш какво беше с Медведев
напълно съм съгласен с теб.

това, което имах предвид е, че обезглавените и преследваните и мразените и предадените диктатори са от типа на Кадафи, Саддам и още няколко жестоки и кръвожадни сатрапи от азиатски и африкански тип.

Путин със сигурност не е вършил подобен тип жестокости и тежки убийства наляво-надясно. главно опозиционери и може би по-дребни риби, които не могат да му отмъстят. иначе всички в обкръжението му се страхуват от него и може би искат да го видят мъртъв. но не мисля, че заговор срещу него би успял. дано греша.

просто Путин не е жесток и кръвожаден боклук от типа на Сталин, който да си позволява множество убийства и тежки и постоянни репресии.
Милко Калайджиев

Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 12:51 Руснаците обгрижват пленените, карат ги да подписват декларация че няма да воюват и ги пращат в къщи.
Правят се на мили и добри. Политика.
сериозно ли вярваш на тази пропаганда?
аз пък видях 2 видеота на цивилни коли в населени места (едното е Киев), през които са преминали танк или МТЛБ.
толкова по въпроса за хуманността на Путин и неговата войска.

ако бяха толкова хуманни, защо изобщо нахлуват в Украйна и бомбардират центрове на градове?
Dinko

Post by Dinko »

helic wrote: 25 Feb 2022 12:49 и да се готвим да ядем пасти, ей
Въпреки че Русия е най-известна като голям износител на петрол и газ, заедно с Украйна, тя е и водещ доставчик на зърно за света. Двете страни представляват малко под една трета от световния износ на пшеница.
и второ - нормално е да е известна от скоро, щото отскоро и двете страни са водещи износител. преди 10-тина години имаха общ дял към 10 %. през соц-а въпреки че бяха заедно с Украйна, ссср беше вносител на зърно.
сега от последните 10-тина години им скочи износа.

а и чисто хипотетично не би трябвало да се притесняваме ние, българите, щото пък ние сме също износител на пшеница. миналата или по-миналата година бяхме 10-ти или 11-ти, не помня точно.
но пък е друг въпроса, че при голямо търсене, тук като нищо ще изнасяме повече от колкото ни трябва ;)
бизнес :nargile:
Dinko

Post by Dinko »

и аз започвам да бъркам фактите с някаква моя измислена реалност, в която магистралите на Украйна са пълни с горящи БТР-и и танкове и трупове на поне 100 хиляди руски войника...

в Украйна има ли магистрали? :roll:
Дедо Ильо

Post by Дедо Ильо »

Милко, тук може да се ебаваме, кодошиме бъзикаме но истината е следната.

Всички мразят УСА, но всички искат да учат, работят и живеят там.
Всички комунета обичат Русия, но не искат да живеят, работят и учат там. А на запад.
Пример Госпожа Лъжа и сина и.
Милко Калайджиев

Dinko wrote: 25 Feb 2022 13:11

в Украйна има ли магистрали? :roll:
това, което гледах на много видеота от различни райони са 2-лентови пътища в двете посоки. нямаха аварийни ленти.
вероятно не всичко е магистрали по-скоро високоскоростни пътища.

но са пътища, които не виждам в България на много места. а Украйна е по-бедна от България по показател: БВП на глава от населението.
Милко Калайджиев

Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 13:13 Милко, тук може да се ебаваме, кодошиме бъзикаме но истината е следната.

Всички мразят УСА, но всички искат да учат, работят и живеят там.
Всички комунета обичат Русия, но не искат да живеят, работят и учат там. А на запад.
Пример Госпожа Лъжа и сина и.
не е ли по-правилно:
всички комунета и националисти мразят щатите.

и не съм сигурен дали ги мразят, или по-скоро се страхуват и им завиждат.
Dinko

Post by Dinko »

Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 13:02
Dinko wrote: 25 Feb 2022 12:56
Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 12:45

дано. но едва ли.

Путин не се е държал толкова жестоко спрямо никой от собствените си хора.
нито е избивал тях и семействата им, нито им е отнемал цялото или част от имуществото.

но не крия очакването си точно това да му се случи.
просто се съмнявам, че ще стане. ще си изкара мандатите до преклонна възраст.

слушай ми думата.

единственото спасение за ЕС и НАТО е скоростна диверсификация на енергийна и ресурсна зависимост.
възможно най-скоро -- Желязна завеса и сдържане на Русия, много скоро след това и на Китай.
и да живеем както живееха западняците през 70-те и 80-те. в нашия си свят и да се пазим от уродите от Азия с всички сили.

с множество диверсии, прокси войни и т.н. докато паднат тия сатрапии и режими.
тук няма да се съглася с уважаемия бай Милко ;)

да се изкачиш там на върха на пирамидата, означава че си бил безкомпромисен към всички които не са в твоя отбор.
а на всички членове на твоя отбор да им дадеш много, ама много ясно да разберат няколко неща:
- че всички са заменяеми
- че всички могат да правят каквото, ама каквото си искат, стига да са верни и лоялни.

виждаш какво беше с Медведев
напълно съм съгласен с теб.

това, което имах предвид е, че обезглавените и преследваните и мразените и предадените диктатори са от типа на Кадафи, Саддам и още няколко жестоки и кръвожадни сатрапи от азиатски и африкански тип.

Путин със сигурност не е вършил подобен тип жестокости и тежки убийства наляво-надясно. главно опозиционери и може би по-дребни риби, които не могат да му отмъстят. иначе всички в обкръжението му се страхуват от него и може би искат да го видят мъртъв. но не мисля, че заговор срещу него би успял. дано греша.

просто Путин не е жесток и кръвожаден боклук от типа на Сталин, който да си позволява множество убийства и тежки и постоянни репресии.
заговор е абсолютно изключен - никой от тия дето имат допир до вожда няма абсолютно, ама абсолютно никакво намерение да предава вожда, щото при следващ вожд тоя ще е аут от системата.

заговор срещу Сталин също няма успял - ако и да е имало опити, всички са отрязвани в зародиш.
има съмнение, че когато вече става ясно, че чисто физически вече не е в състояние да оцелее, тия около него са "ускорили" процеса, след като са се разбрали кой кой ще е.
Post Reply