25.02.2022 - петък, сла́ва украї́ні

Кажете си Добро утро с цигара и усмивка на устата :) за Динко и Арчи
helic

Re: 25.02.2022 - петък, сла́ва украї́ні

Post by helic »

Dinko wrote: 25 Feb 2022 13:10
helic wrote: 25 Feb 2022 12:49 и да се готвим да ядем пасти, ей
Въпреки че Русия е най-известна като голям износител на петрол и газ, заедно с Украйна, тя е и водещ доставчик на зърно за света. Двете страни представляват малко под една трета от световния износ на пшеница.
и второ - нормално е да е известна от скоро, щото отскоро и двете страни са водещи износител. преди 10-тина години имаха общ дял към 10 %. през соц-а въпреки че бяха заедно с Украйна, ссср беше вносител на зърно.
сега от последните 10-тина години им скочи износа.

а и чисто хипотетично не би трябвало да се притесняваме ние, българите, щото пък ние сме също износител на пшеница. миналата или по-миналата година бяхме 10-ти или 11-ти, не помня точно.
но пък е друг въпроса, че при голямо търсене, тук като нищо ще изнасяме повече от колкото ни трябва ;)
бизнес :nargile:
най-малкото цените ще скочат.
Пък и нека не си припомняме 1996та, когато пак си бяхме износител :), и пак БСП имаше участие във властта :)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Image
Дедо Ильо

Post by Дедо Ильо »

Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 13:09
Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 12:51 Руснаците обгрижват пленените, карат ги да подписват декларация че няма да воюват и ги пращат в къщи.
Правят се на мили и добри. Политика.
сериозно ли вярваш на тази пропаганда?
аз пък видях 2 видеота на цивилни коли в населени места (едното е Киев), през които са преминали танк или МТЛБ.
толкова по въпроса за хуманността на Путин и неговата войска.

ако бяха толкова хуманни, защо изобщо нахлуват в Украйна и бомбардират центрове на градове?
Ако е вярно според мен е политика. Да деморализират украинците. Пък и да притъпят омразата им която стигна точка на кипене и според мен е необратимо. Сега на нищо не можеш да вярваш. Пропаганда, дезинформация. И в Сирия гледахме такива клипчета с хлора. Иначе не са им спрели нета. Аз гледам веб камери от Киев на живо тук
https://www.youtube.com/watch?v=HIPNVm6lNfM
Дедо Ильо

Post by Дедо Ильо »

Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 13:15
Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 13:13 Милко, тук може да се ебаваме, кодошиме бъзикаме но истината е следната.

Всички мразят УСА, но всички искат да учат, работят и живеят там.
Всички комунета обичат Русия, но не искат да живеят, работят и учат там. А на запад.
Пример Госпожа Лъжа и сина и.
не е ли по-правилно:
всички комунета и националисти мразят щатите.

и не съм сигурен дали ги мразят, или по-скоро се страхуват и им завиждат.
Комунетата де. Никой не кара руска кола, телевизор, жиесем, лаптоп. Децата им учат в щатите.
Иначе душата им в Масква и въздишат по живково време.
Ако не се изселят или разстрелят 100 години няма да се отървем от тях. Тая сволоч мутира, но си остава крадлив комунистически боклук.
helic

Post by helic »

Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 13:19
Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 13:09
Дедо Ильо wrote: 25 Feb 2022 12:51 Руснаците обгрижват пленените, карат ги да подписват декларация че няма да воюват и ги пращат в къщи.
Правят се на мили и добри. Политика.
сериозно ли вярваш на тази пропаганда?
аз пък видях 2 видеота на цивилни коли в населени места (едното е Киев), през които са преминали танк или МТЛБ.
толкова по въпроса за хуманността на Путин и неговата войска.

ако бяха толкова хуманни, защо изобщо нахлуват в Украйна и бомбардират центрове на градове?
Ако е вярно според мен е политика. Да деморализират украинците. Пък и да притъпят омразата им която стигна точка на кипене и според мен е необратимо. Сега на нищо не можеш да вярваш. Пропаганда, дезинформация. И в Сирия гледахме такива клипчета с хлора. Иначе не са им спрели нета. Аз гледам веб камери от Киев на живо тук
https://www.youtube.com/watch?v=HIPNVm6lNfM
стар номер. Още Иван Асен Втори го е ползвал. Викат, че е по-ефективно отколкото да действаш като Василий Втори ;)

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Image
helic

Post by helic »

на времето, македонски ми приятелю, така е действал и Борис Три в Македонията - училища, църкви, администрация, пътища. Но вие там сте злопаметни и заслепени от сръбската пропаганда и си спомняте само Ваташа

Image
Паниковски

Post by Паниковски »

Украйна падна ли :roll: :suspicious: :suspicious: :suspicious:

Путин дали ще направи грешката да поостане там или ще има бърже беж на обратно :roll: :roll: :roll:
Отбори извън тройката не коментирам
DonBasilio

Post by DonBasilio »

Russia bans British airlines from its airspace
Image Image
DonBasilio

Post by DonBasilio »

Левски изрази недоволство преди мача с ЦСfeja 1948: 15 хиляди на стадиона явно плашат някого
зад какъвто и да е отбор комплексарщината няма граници! :bii-chrobata:
Image Image
Dinko

Post by Dinko »

Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 13:14
Dinko wrote: 25 Feb 2022 13:11
Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 12:55

:suspicious: :suspicious: :suspicious:

факт! звуча точно като него.

и аз започвам да бъркам фактите с някаква моя измислена реалност, в която магистралите на Украйна са пълни с горящи БТР-и и танкове и трупове на поне 100 хиляди руски войника...

искаше ми се и жертвите на путин да са много повече към сегашния момент.
в Украйна има ли магистрали? :roll:
това, което гледах на много видеота от различни райони са 2-лентови пътища в двете посоки. нямаха аварийни ленти.
вероятно не всичко е магистрали по-скоро високоскоростни пътища.

но са пътища, които не виждам в България на много места. а Украйна е по-бедна от България по показател: БВП на глава от населението.
ааааааа, гледал си Киев може би.
все пак Киев си беше в топ 3 на съвецките градове и там са се наливали колосални пари.

нашето БВП на глава от населението е горе долу колкото това в Русия, даже там това сравнение (бг БВП-то и тяхното) по медиите го посочват като обида за тях.
helic

Post by helic »

Dinko wrote: 25 Feb 2022 13:41
Милко Калайджиев wrote: 25 Feb 2022 13:14
Dinko wrote: 25 Feb 2022 13:11
в Украйна има ли магистрали? :roll:
това, което гледах на много видеота от различни райони са 2-лентови пътища в двете посоки. нямаха аварийни ленти.
вероятно не всичко е магистрали по-скоро високоскоростни пътища.

но са пътища, които не виждам в България на много места. а Украйна е по-бедна от България по показател: БВП на глава от населението.
ааааааа, гледал си Киев може би.
все пак Киев си беше в топ 3 на съвецките градове и там са се наливали колосални пари.

нашето БВП на глава от населението е горе долу колкото това в Русия, даже там това сравнение (бг БВП-то и тяхното) по медиите го посочват като обида за тях.
па то и китайското на глава от населението е толкова - към 10 500 долара. Дали се обиждат, ако ги сравнят с Китай :mrgreen:

Image
Post Reply