https://www.nba.com/draft/2026/draft-board
абсолютно очаквано Дибанса е №1 да видим Вашинктон ще успеят ли да направят отбор около него
№2 малко изненадващо е Дарин Патерсън избран от Юта, големи очаквания имаше там за Буузер, но и тук избора е много добър според мен и те доста предни и добри драфтове направиха последните 2-3 години, но им трябва опитна звезда около тия млади момчета, да ги вдигне. За мен Патерсън е фаворита за новобранец на годината
№3 споменатия Камерън Буузер в Мемфис, тук е изненадата, защото го очакваха или в Юта или Чикаго, но Юта го пропусна, а Чикаго го изпусна, макар, че ако толкова го искаха можеха да направят ходове
№4 Келъб Уилсън избран от Чикаго, добър новобрански сезон за него в ТарХелс, но не бих го нарекал блестящ. Взимат и №15 Дайлин Суейн, за мен е изненадващо, че е толкова напред, но драфта като цяло е постен, като изключим първите трима и още 2-3 кражби
№5 Кейтън Уаглър в Клипърс, интересен пойнт-гард, ако успеят да го развият, могат да градят около него. От втори кръг излизат с Баба Милър, високия на Синсинати, с много добър сезон за него, ама като цяло слаб за тях. Ник Мартинели се оказва и той при тях, леко крило от НортУестърн, според мен нищо особено, макар много да е развил играта си за 4 години при тях