Баскет лято 2025

zilot

Re: Баскет лято 2025

Post by zilot »

днеска е финала на Световното до 17 - САЩ - Сърбия, обаче нещо се изхитриха и мачоветете ги няма пряко в тубата :roll:
За САЩ голямата звезда е Хоаким Боумте-Боумте, от школата на Барселона обвързал се с Дюк :roll: , имат и добър пойнт-гард Бекман Блак, общо взето може да се каже, че това са им звездите, добре им помакат Антъни Уилямс, Клърънс Росиър и... бе имат дълъг рустър от 7-8 добри играча, тук е и Ерик Дампиер чавето, същото дърво като баща си, много борби и почти нищо като точки :roll:
Сърбите, са отбор от двама играчи Никола Кустирица /голямата им звезда и той от школата на Барселона, играч на 2 и 3, нещо ми попадна по групите, че UCLA му предлагали $12м за 2 години :evil: / и Матия Лукич /и той на 2 и 3 от Сарагоса/, общо взето останалите са много далеч от тяхното ниво Симяоновски се мъчи да им прави играта, ама... а под коша само Биелица, който е нищо и половина. Вчера взеха полуфинала срещу домакина Турция и те отбор от двама Кутулай /пойнт-гард от школата на Реал Мадрид/ и Карутасу /играч на 2 и 3/ и останалото леш, преди малко загубиха малкия финал, за 3-тото място от Австралия, тия пък имат един Люк Пол и още 4 момчета които се мъчат да му помагат, но все пак така имат нещо що годе в подкошието :roll:
Франция приличен отбор без лидер, Солиман /крило им е най-добрия/. Канада и те общо взето нямат лидер Миткаро, пойнт-гарда им е основен точконосител :roll: :oops: Словения имат един Сифтар /гард от школата на Барселона, който бих отбелязал, но определено първите две момчета от Барса са по-добри/ имат и две момчета де му помагат и до там. Друг който да отбележа е Дуайт Гейнс от Пуерто Рико гард, човека оркестър в тоя отбор. Литва и те са от типа на Франция и Канада приличен отбор без лидер :roll:
Като цяло европейските отбри много зле под коша, нещо което не беше така предните 6-7 години, винаги имаше едно две големи момчета който обираха точките сега мъка. от европейските отбори Италия за мен са най-зле
Другите отбори да не пропусна някой ама за мен са си туристи, де не си струва да отбелязвам който и да е, примерно Венецуела ми е чудно как са се класирали и колко трябва да са зле Аржентина и Бразилия, че тия да са вместо тях. Азия и Африка продължават да са екзотика особено в тия възрасти :roll:
А пропускам реализатора на турнира Джедън Сесил от Нова Зеландия :roll:
Image
Suomi

Post by Suomi »

Браво и тука.
Американците мачкат всичко живо, но наистина Кустурица и Кутлай са много перспективни, Французина и кивито не ги знам, но скоро ще чуем повече и за тях.
zilot

Post by zilot »

за малко да изтървем спечелен мач срещу Нидерландия, има какво обаче да са недоволни от съдийството, два скандални технически, първия около средата на третата четвърт на Калинов, беше бутнат и в опита си да се задържи с балансиране с ръцете, удари друг холандец :shock: и около 40 сек. преди края имахме да даваме 3 фала и един стандартен го свириха технически :roll: Мишо Калинов обаче, ако си мисли, че с 4-5 минути игра ще се получава няма да го бъде, имаше един такъв период в началото на втората част, когато и ги обърнахме и дръпнахме в резултата и там той направи 9 точки от 13 в мача за него. Много силен мач и за Иван Димитров, пробиваше без страх и много експлоатираше фаловете :banana26: добър мач и за Хинков-ите, но от към високи сме много зле :roll:
В дивизия А, Кутулай е в състава на Турция, така се прави
Image
zilot

Post by zilot »

голяма мъка, ама с продължение го взехме тоя мач, а в средата на последната четвърт губехме със 7 точки, от отбор който е стрелял под 15% от тройката /тогава бяха 3-20/. Мишо Калинов пак с 3-4 минути на високи обороти, този път в началото на продължението направи 8 точки от общо 17, а изтърва и фал :roll: не знам какви бяха тия атаки през второто полувреме, само излоции и тръгване в последните секунди за атака и вадене на топката към някой който е на ъгъла :evil: абсолютно безидейно, но все пак взехме мача /накрая сякаш им пролича на унгарчетата, че играят трети пореден ден/ и ако не стане някое брутално чудо, разбирай да подценят тотално двата аутсайдера в групата сме на 1/4-финал, там срещу някой от Португалия и Исландия ще е според мен. Другия поток е доста по-лесен :roll: и като пиша за него да каже нещо звучащо малко еретично, нищо чудно Люксенбург да се докопа до полуфинал :roll: а защо не и до промоция :roll: според мен ще си излязат от групата и ако разминат Швеция ще са в играта. Реално Шведите са единствения читав отбор в другия поток, а приличен за Украйна
Image
Suomi

Post by Suomi »

Браво - победата си е победа!
Само два ли се класират? Значи след групата още две победи - не е невъзможно, но няма и да е леко.
Сега последните две срещи трябва да завърти състава, за да няма умора накрая.
zilot

Post by zilot »

отпаднахме левашки от Исландия, точно тях не исках на 1/4-финала, че са ни неудобни с техния по-силов баскет срещу нашите безкрайни изолации. Мишо Калинов явно ще си остане вечния талант /жалко/ толкова уплашено да играе не бях го виждал до почивката беше трагичен, даже изтърва 4 от 6-те си фала :x
Днеска в мач без значение падаме от Люксембург, както писах събрали са приличен отбор
Та ся да отбележим какво се случва на шампионатите, има какво
В дивизия Б - центъра на Азербейжан Емануел Агбасон, по документи е на 17 години, ама все пак е от Нигерия :roll: та това момче направи трипъл-дабъл с чадъри, със сигурност ще е хванал окото на колежанските скаути :roll: а тако мачкане под коша от 17 годишен при двайските не е имало от Енес Кантер :roll:
В дивизия А Мантас Юженас от Литва с 46 точки за 26 мин. като добавя 12 борби и 5 асиста срещу Полша в групата, днес доста по-кротко. Момчето е от Сент Мери, те имат и още един добър играч на шампионата турския център Салих Алтунас, поразгладах да ги видя какво са правили, ми доста периферна роля са имали. Ма видях, че сякаш Зага въскресява ПАК-12 :roll:
Преди малко домакините от Словения стихнаха финала след победа срещу Франция, за която пък играе малкото Уемби, ама е далеч от брат си :roll:
ся смятам да погледам тоя Азерски център
Image
Suomi

Post by Suomi »

Исландия и Украйна се завърнаха, значи все пак не са били толкова слаби. Все пак имахме отбор за изкачване, но слабата група ни подведе малко. Италия могат да одпаднат днеска! :o
Натурализирани много отбори гледам имат - Армения, Люксембург, Швеция...Ако си роден там да, но примерно "арменеца" си е американец - Джамел Брус.
zilot

Post by zilot »

Ае почнаха и 18-ките. Започнахме с брутална загуба от Германия, но поне не сме натоварили основните си играчи след като е станало ясно на къде отива мача. Германците вадят втори пореден силен набор, в тоя отбор е малкия брат на току що драфтнатия Кристия Андерсън и той е пойнт-гард. Но такъв срив в третата част просто не е нормален :evil: само 3 точи срещу 26 :roll: Но пък в тая група според мен е важно да не сме последни, че да разминем Испания /от вероятните ни съперници от другата група, само те са непреодолими, е ако разминем и Италия ще още по-добре де/. Възможната ни победа според мен е срещу Литва :roll: тая вечер от 21.30, срещу Словения ще е много, ама много трудно имат 2 добри гарда и Йоксимович и Степанович и добра смяна като Бойович.
В другия поток, Франция пак са със стабилен отбор, но без лидер. Израел са събрали много стабилен отбор, в тяхната група Гърция традиционно са с претенции. В другата група са Турция, без Кутулай, но с Карутасу и Сърбия без Кустурица и Лукич :roll:
В Дивизия Б ми се вижда доста оспорвано поне на този етап, Чехия скача здраво, в тая група и Полша тръгват добре, а Исландия и те не са слаби, в същатата група са и Азерите с оня черен център, той си прави дабълите без услия, а освен него има и още две момчета от отбора до 20, ама явно това са им добрите играчи :roll: в другите групи Хърватска, Черна Гора са вероятно на елиминации, в С ще е голяма битка между 4 отбора, в последната Унгария и Грузия са много вероятни на елиминации, там евентуално Босна може да им обърка сметките :roll:
Image
Post Reply