новия стадион на Ювентус колко пари му е излязло строителството? 100 млн. евро? 200 млн. евро?
20.05.2022 - жиже, вън от армията!
- DonBasilio
Re: 20.05.2022 - жиже, вън от армията!
в БГ няма как да стане сега. Нито един стадион няма прилежащата земя каквато има около него каквато има около Ювентус Стейдиъм или Джузепе Меаца. Стадион извън София, където има терени никой няма да направи.

- DonBasilio
Мисля, че терените под Деле Алпи бяха подарени от общината с ангажимент да бутнат Деле Алпи и да направят нов.
Но съм ходил там, както и на много други стадиони и това няма как да стане в БГ, ако не е извън София.

защо никой няма да направиDonBasilio wrote: ↑20 May 2022 12:00в БГ няма как да стане сега. Нито един стадион няма прилежащата земя каквато има около него каквато има около Ювентус Стейдиъм или Джузепе Меаца. Стадион извън София, където има терени никой няма да направи.
"Morning, everybody!"
"Beer, Mr. Peterson?"
"Little early in the day isn't it, Woody?"
"Little early for a beer?"
"No, for stupid questions."
"Beer, Mr. Peterson?"
- DonBasilio
Като изключим Герена (не го казвам нарочно) и с-н Славия. БГ Армия нямат прилежащаите терени за паркинг около стадиона, които са нужни да вземат необходимата категоризация за м/ународни мачове, например. Така, че няма кой да извади 100 млн. лева, за да стои като Арена Армеец.norm wrote: ↑20 May 2022 12:04защо никой няма да направиDonBasilio wrote: ↑20 May 2022 12:00в БГ няма как да стане сега. Нито един стадион няма прилежащата земя каквато има около него каквато има около Ювентус Стейдиъм или Джузепе Меаца. Стадион извън София, където има терени никой няма да направи.![]()
Един цецко ми разправяше, че ГГ можел да нарави подземни паркинги на няколко нива. Казах му: Добре, продължавай да мечтаеш!
Ако не те мързи, виж стадиона на Ювентус и Джузепе Меаца на Google Maps колко прилежащи паркинги има около тях. Като на Ювентус са сигурно десетки бариери. Защото дори паркинг с 3000 места знаеш ли какво е да се напълни само при 2 работещи бариери (виж моловете преди Коледа в БГ)
Отделно самата инфраструктура около стадиона на Ювентус е така направена, че 4 големи булеварда обикалят самия стадион с подходи към различните паркинзи

- Паниковски
говедата, говорят за стадиони
срам нямат

срам нямат
Отбори извън тройката не коментирам
това го знам, въпросът ми беше защо мислиш, че никой няма да иска да направи клубен стадион извън софияDonBasilio wrote: ↑20 May 2022 12:19Като изключим Герена (не го казвам нарочно) и с-н Славия. БГ Армия нямат прилежащаите терени за паркинг около стадиона, които са нужни да вземат необходимата категоризация за м/ународни мачове, например. Така, че няма кой да извади 100 млн. лева, за да стои като Арена Армеец.norm wrote: ↑20 May 2022 12:04защо никой няма да направиDonBasilio wrote: ↑20 May 2022 12:00
в БГ няма как да стане сега. Нито един стадион няма прилежащата земя каквато има около него каквато има около Ювентус Стейдиъм или Джузепе Меаца. Стадион извън София, където има терени никой няма да направи.![]()
Един цецко ми разправяше, че ГГ можел да нарави подземни паркинги на няколко нива. Казах му: Добре, продължавай да мечтаеш!![]()
![]()
Ако не те мързи, виж стадиона на Ювентус и Джузепе Меаца на Google Maps колко прилежащи паркинги има около тях. Като на Ювентус са сигурно десетки бариери. Защото дори паркинг с 3000 места знаеш ли какво е да се напълни само при 2 работещи бариери (виж моловете преди Коледа в БГ)![]()
Отделно самата инфраструктура около стадиона на Ювентус е така направена, че 4 големи булеварда обикалят самия стадион с подходи към различните паркинзи
според мен точно това трябва да се направи по причиние които спомена, и двата стадиона в борисовата градина трябва да си заминат и мястото да се направи или парк или да се преобразува за спорт където изискванията за паркинги и общи площи могат да бъдат изпълнени без да се засяга зелената част на парка
герена и стадиона на слабия са си у селските квартали, така или инак
"Morning, everybody!"
"Beer, Mr. Peterson?"
"Beer, Mr. Peterson?"
Когато си прав, прав си!
Само два пъти сме строили стадиони, трети път, викаш няма да стане!