helic wrote: ↑09 Sep 2026 13:30
ми не знам кво е било построено, ма за 45 години една магистрала не са можали да построят.
ебах аз тая космическа нация, дето не е имала нито една завършена магистрала
Димитровград
отровиха ни въздуха комУнистите. И ни напълниха с пришълци и мигранти от цялата страна. Не одобрявам
В една от неделите на август БНР - Хоризонт имаше изнесено студио от Димитровград. Пътувах и слушах час и нещо. Какво запомних
- планетариум. Бил първия в страната.
- много пъти включващите се споменаха името на Пеньо Пенев и нито веднъж - на кого е кръстен града ( може и да са казали в началото, не знам)
- главният архитект с едно странно име - Саранди, иначе - архитект като архитект
- няколко бригадиро-носталгици и как било весело и се повишавала раждаемостта. Лошо няма
отровиха ни въздуха комУнистите. И ни напълниха с пришълци и мигранти от цялата страна. Не одобрявам
В една от неделите на август БНР - Хоризонт имаше изнесено студио от Димитровград. Пътувах и слушах час и нещо. Какво запомних
- планетариум. Бил първия в страната.
- много пъти включващите се споменаха името на Пеньо Пенев и нито веднъж - на кого е кръстен града ( може и да са казали в началото, не знам)
- главният архитект с едно странно име - Саранди, иначе - архитект като архитект
- няколко бригадиро-носталгици и как било весело и се повишавала раждаемостта. Лошо няма
Да, планетариума е як.
Пеньо Пенев също е як - любимия на дедо скорпи стих "Когато цъфнат теменугите" и легендарната поема за Кънчо Путкодеров
не го знам кой е бил главния архитект, ама Димитровград като планиране е учебникарски пример как не се строят заводи около селище - розата на ветровете и т.н. - с две думи - оставили са си ръцете
да не говорим, че наште любими комунисти са лъгали и съветските другари с данните за находища на въглища, разположение и прочие, само и само натискайки да се прави нещо.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
helic wrote: ↑09 Sep 2026 16:24
да не говорим, че наште любими комунисти са лъгали и съветските другари с данните за находища на въглища, разположение и прочие, само и само натискайки да се прави нещо.
демек с лъжа сте родени и откърмени там
ние местните сме там от преди лъжата
нещо като ЦСКА и Левски - едните ги е имало и преди Девети. Другите - не
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
демек с лъжа сте родени и откърмени там
ние местните сме там от преди лъжата
нещо като ЦСКА и Левски - едните ги е имало и преди Девети. Другите - не
преди 9-ти е имало друго лески какво общо има пощенско-милиционерско дружество създадено от баба цола със сталин в почетния му президиум с идеалите на Апостола
"Morning, everybody!"
"Beer, Mr. Peterson?"
"Little early in the day isn't it, Woody?"
"Little early for a beer?"
"No, for stupid questions."