Тайрон Лу извади голям късмет и лобито на Кралицакта му осигуриха ГСУ да са без Грийн в най-важиния мач от серията, друга песен щеше да пее ся, а след последния мач и съдийските тесли, признати от НБА, де ги отнесоха войните в края, очаквам за финалната серия да няма такива изпълнения, ако не и да са в полза на ГСУ.
Иначе след мега слабия старт на Вашиктон, те вече са в зоната на ПО, но на Изток само 3 отбора нямат реални шансове за елиминациите, Бъгс и те изравниха баланса, Пистънс след като бяха приятната изненада миналия сезон, този се усеща озесаемо присъствието на ВанГънди, отбор който трябавше заедно с Бостън да се бори за 3-тото място на Изток, като нищо ще изпусне ПО, ма то с това недуразумение на чело не е чудно. Чикаго и те буксуват, но с двете дървета в подкошието не се изненадвам, не е ясна ситуацията около Рондо и това може още да ги отслаби

Атланта излязоха от дупката в която бяха, но пък в такава навлязоха Никс, нещо почнаха да ги мъчат конутзиите, но пък имат и добра новина, че Ноа се поразигра напоследък
На Запад нещата не изглеждат толкова завързани на пръв поглед макар, че всички отбори включително и ние може да се докопат до ПО, все пак първите 7 според мен са ясни, но за последното мясото в ПО се очертава тежка битка, най-вече заради слабите резултати на Портланд, тия ако се стабилизират всичко може да се изясни още преди Ол-Стара, според мен другите отбори са с по-малки възможности, голям спор за първото място в Северозапада водят Юта и Оклахома, кой ще издържи за домакинско предимство в първия кръг ще е интересно

Хюстън пак играят стабилно брадатко прави чудовищни статистики, но им гледах 2 мача и оставам с впечалението, че Ерик Гордън му държи юздите, чак от време на време се включва в защитата брадатия, а той го може

накарат ли го да се раздава и в защита, като в атака стават много опасни

Големия срив на Клипърс също трябва да се отбележи, просто не могат да намерят някаква игра без Крис Пол и Блейк Грифин, но според мен това показва, че Док Ривърс няма план Б, странно е това, докато го няма Грифин да пейката да стоят играчи като Бас и Спейт за сметка на Пиърс и Моте, а Джамал Крауфорд тотално се изгуби, дали годинките не го застигнаха вече и дали пък от щаба не се вайкат, че миналия февруари не го треднаха, като имаха оферти

а и той сякаш надаваше глас да си тръгва