днеска е финала на Световното до 17 - САЩ - Сърбия, обаче нещо се изхитриха и мачоветете ги няма пряко в тубата
За САЩ голямата звезда е Хоаким Боумте-Боумте, от школата на Барселона обвързал се с Дюк

, имат и добър пойнт-гард Бекман Блак, общо взето може да се каже, че това са им звездите, добре им помакат Антъни Уилямс, Клърънс Росиър и... бе имат дълъг рустър от 7-8 добри играча, тук е и Ерик Дампиер чавето, същото дърво като баща си, много борби и почти нищо като точки
Сърбите, са отбор от двама играчи Никола Кустирица /голямата им звезда и той от школата на Барселона, играч на 2 и 3, нещо ми попадна по групите, че UCLA му предлагали $12м за 2 години

/ и Матия Лукич /и той на 2 и 3 от Сарагоса/, общо взето останалите са много далеч от тяхното ниво Симяоновски се мъчи да им прави играта, ама... а под коша само Биелица, който е нищо и половина. Вчера взеха полуфинала срещу домакина Турция и те отбор от двама Кутулай /пойнт-гард от школата на Реал Мадрид/ и Карутасу /играч на 2 и 3/ и останалото леш, преди малко загубиха малкия финал, за 3-тото място от Австралия, тия пък имат един Люк Пол и още 4 момчета които се мъчат да му помагат, но все пак така имат нещо що годе в подкошието
Франция приличен отбор без лидер, Солиман /крило им е най-добрия/. Канада и те общо взето нямат лидер Миткаро, пойнт-гарда им е основен точконосител

Словения имат един Сифтар /гард от школата на Барселона, който бих отбелязал, но определено първите две момчета от Барса са по-добри/ имат и две момчета де му помагат и до там. Друг който да отбележа е Дуайт Гейнс от Пуерто Рико гард, човека оркестър в тоя отбор. Литва и те са от типа на Франция и Канада приличен отбор без лидер
Като цяло европейските отбри много зле под коша, нещо което не беше така предните 6-7 години, винаги имаше едно две големи момчета който обираха точките сега мъка. от европейските отбори Италия за мен са най-зле
Другите отбори да не пропусна някой ама за мен са си туристи, де не си струва да отбелязвам който и да е, примерно Венецуела ми е чудно как са се класирали и колко трябва да са зле Аржентина и Бразилия, че тия да са вместо тях. Азия и Африка продължават да са екзотика особено в тия възрасти

А пропускам реализатора на турнира Джедън Сесил от Нова Зеландия