9.9.2026 - сряда
Re: 9.9.2026 - сряда
Почва да става джумбиш. Журка. 
- Паниковски
дедо Скорпи щяха да го пратят по разпределение у видинско да се наслаждава на дунавските комари; щеше да види хапартаменти у Софето, вила до Софето и нова кола през крив макарон или по телевизията
и щяха да го лишат от възможността да посети барцелона и да псуе шпаньолците колко е мръсно и скъпо там
никаква справедливост няма

Отбори извън тройката не коментирам
пет години пропиляни в учене на анализ и синтез, който така и не си научил като хоратаДедо Ильо wrote: ↑09 Sep 2026 13:46Не магазините а кланницата и земята. Нямаше да уча математика и информатика а ВХВП и щях да правя колбаси и луканки бе маймун.Паниковски wrote: ↑09 Sep 2026 13:41 соц носталика скорпи подкара, а бачо му приглася (въпреки, че комунетата са взели магазина на дедо му
)
![]()
![]()
Тия които цункаха дупе на комунистите сега цункат у* на новите чорбаджии. Факт. Възгледите си менят но навиците не.![]()
вместо това можеше да си мастършефа на луканките и меката македонска наденица
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

-
MAD SCORPI
helic wrote: ↑09 Sep 2026 13:23да го дуат, батко ви мина на ток.MAD SCORPI wrote: ↑09 Sep 2026 13:15Може и още !Дизелът в България продължава рязко да поскъпва и вече достига 1,92 евро за литър на някои столични бензиностанции. Средната цена на горивото в страната е 1,87 евро, докато премиум дизелът вече се продава средно за 2,08 евро за литър. Само от началото на годината обикновеният дизел е поскъпнал с 62 евроцента.
и по силата на теоремата на бай Лупи колкото повече се вдига дизела и колкото повече километри въртя, толкова по-богат ставам![]()
![]()
![]()
![]()
Сподели - марка, модел, киловати и колко можеш реално да изминеш с едно зареждане. Интересно ми е по магистралката поддържайки 140 км/ч. какъв е разхода на ток и налага ли ти се да зареждаш.
Аз още не мисля, че това е моята кола. Не карам в града и въртя малко километри. Да, имам гараж в имотите си, но какво от това. Да спирам на магистралата два пъти до морето... не не е моето. Да отида на място, където да се чудя къде да зареждам. Не е моето.
За мен докато не се постигне реален пробег зиме и лете от около 700-800 километра няма да сменям.
ми бил си, ама по времето, когато всичко е вече било отровено.Дедо Ильо wrote: ↑09 Sep 2026 13:47То па една земя уа. Бил съм на бригада в Гълабово и знам.![]()
Всичко е раждала тая земя. Златната тракийска низина.

-
MAD SCORPI
И Сталин също. И ?RONALDINHO GAUCHO wrote: ↑09 Sep 2026 13:42Германия на др. Хитлер също е давала детство и образование. И??За мен НРБ ми даде детство, образование...
Кой ми казва кой какво е научил.helic wrote: ↑09 Sep 2026 13:50пет години пропиляни в учене на анализ и синтез, който така и не си научил като хоратаДедо Ильо wrote: ↑09 Sep 2026 13:46Не магазините а кланницата и земята. Нямаше да уча математика и информатика а ВХВП и щях да правя колбаси и луканки бе маймун.Паниковски wrote: ↑09 Sep 2026 13:41 соц носталика скорпи подкара, а бачо му приглася (въпреки, че комунетата са взели магазина на дедо му
)
![]()
![]()
Тия които цункаха дупе на комунистите сега цункат у* на новите чорбаджии. Факт. Възгледите си менят но навиците не.![]()
![]()
![]()
![]()
вместо това можеше да си мастършефа на луканките и меката македонска наденица![]()
А може да се провери македонската наденица емпирично. Прати ... .
Раждала е кауни, дървени философи като някои мигранти на Варна.
-
RONALDINHO GAUCHO
Давай, извади пак компромата!Дедо Ильо wrote: ↑09 Sep 2026 13:31Ти кога стана антикомунист(неокомунист)? Преди промените или след тях?RONALDINHO GAUCHO wrote: ↑09 Sep 2026 13:27 Не съм фен на комунизЪма, НО....
Ей това НО казва всичко...![]()
![]()
![]()
ми гусин Дянков преди време каза - Мазда 6MAD SCORPI wrote: ↑09 Sep 2026 13:51
Сподели - марка, модел, киловати и колко можеш реално да изминеш с едно зареждане. Интересно ми е по магистралката поддържайки 140 км/ч. какъв е разхода на ток и налага ли ти се да зареждаш.
Аз още не мисля, че това е моята кола. Не карам в града и въртя малко километри. Да, имам гараж в имотите си, но какво от това. Да спирам на магистралата два пъти до морето... не не е моето. Да отида на място, където да се чудя къде да зареждам. Не е моето.
За мен докато не се постигне реален пробег зиме и лете от около 700-800 километра няма да сменям.
Веднъж я разтъпкахме до Пловдивско и веднъж до Димитровград. Естествено и двата пъти зареждах, макар че можеше и да милиметри да се докарам до крайната дестинация без да зареждам.
Зарядни станции по магистралата колкото си щеш. Даже на едно от местата, на които зареждахме, около Нова загора ( и в двете посоки) зарядните станции бяха повече от колонките на бензиностанцията. На бързите зарядни от 20% до 85-90% ми отне да заредя цифром и словом 15 минути. Даже първия път повече се тутках докато инсталирам приложения, банкови карти и бла-бла, отколкото самото зареждане. Естествено цената е брадва по бързите зарядни 35-40 цента на киловатчас. На магистралата не съм карал като изоглавен 120-125 км, пълен багажник и пълно купе с пътници. Горе-долу средния разход за цялото м ипътуване дойде към 16.7 квч/100 км, което даже и на брадварските цени на магистралата е към 6.5-7 евро на 100 км., тогава бензина беше 1.6 евро, т.е. 4.2-4.3 л в бензиново изражение за 100 км.
Ако караш с 140-150 км вероятно разхода ти ще скочи до 20 квч/100 км. Веднъж ходихме и до Русе и понеже бързахме карах като изоглавен - магистрално 150, след Шумен сигур 120-130 средна скорост и го докарах до разход 19 квч/100 км.
в града е съвсем съвсем различно вече - на гърба на блока имам зарядна станция, от бавните - т.е. цялата батерия от 68 киловата я зареждам за горе долу 12-14 часа. Прибирам се вечер ако има свободно място, буча, зареждам и на сутринта разкачам кабеляка. Цената е двойно по-ниска - 20 евро цента на киловатчас. Ако имаш гараж и собствена станция, хем ще зареждаш на нощна, па дори и да не е нощна цената е към10-11 цента. Разхода ми на градско, ако карам като Фитипалди из града е към 14-14.5 квч/100 км, ако съм тих, кротък и примерен ще падна на 10-11 квч/100. Жената веднъж го докара до под 10 квч/100. Дори и в най-тежкия случай -15 квч/100, ми излиза 3 евро, т.е. под 2 литра бензин на 100 км.
Всичко това ти казвам че е обикновено в извънградско при пълен багажник и купе с хора и без да се правим на пинтии с пинизи от сорта - пести от климатик, т.е. нормално каране.
Колеги казват че от София до Слънчака се справят с едно зареждане - около Нова ЗАгора, т.е. едни 15ина минути. Е извинявай, ама къде не съм ги направил 15 мин пауза на дълъг път. Излизаш, поръчваш си едно кафе, пикаеш, поемаш въздух и си ти.
Даже има и супер фаст чарджъри, където сигурно зареждането ти е 7-8 минути.
Има и разни ентусиасти дето карат от Варна до Берлин с електричките. Аз не бих се навил на такова чудо, ама казват че е ок и нямат проблеми.
Как ще е зимата, предстои да видим.